Пт, 2024-03-29, 01:58


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 14 » Нардепи вберегли свою недоторканність: в цьому їм допоміг суд
15:08
Нардепи вберегли свою недоторканність: в цьому їм допоміг суд
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Верховна Рада України не підтримала законопроекту про внесення змін до Конституції України про недоторканність. За постанову, яка пропонувала відправити законопроект на доопрацювання, проголосували 190 народних депутатів з 401 зареєстрованого в залі засідань у вівторок, 14 травня.

Як зазначив у ході обговорення народний депутат, голова комітету правової політики Валерій Писаренко (фракція Партії регіонів), з даного законопроекту є висновок Конституційного суду України, пише "Інтерфакс-Україна".

"КС визнав конституційною норму, згідно з якою документ пропонує вилучити ст.80 з Конституції України (питання скасування депутатської недоторканності)", - сказав Писаренко.

Він зазначив, що КС визнав, що не відповідають Основному закону запропоновані норми про виключення ст.126 і 149, які стосуються скасування недоторканності суддів, порядку та затримання та арешту суддів судів загальної юрисдикції та КС.

Як наголошується в пояснювальній записці, документ пропонував змінами в ст.105 до Конституції вилучити ч.1, в якій йде мова про те, що президент України користується правом недоторканності на час виконання повноважень. Згідно з рішенням КС, положення ч.1 ст.105 Конституції України треба розуміти так, що президент на час виконання повноважень не несе кримінальної відповідальності, проти нього не може бути порушено кримінальну справу. Отже, з правової позиції, президент на час виконання повноважень має абсолютний імунітет від будь-якого правового переслідування.

"Як зазначає КС, коректування змісту цього права неможливе без внесення відповідних змін до Конституції України", - наголошується в пояснювальній записці.

Писаренко повідомив пропозиції комітету з термінами доопрацювання законопроекту. За його словами, необхідно підготувати і розглянути законопроект 20 червня цього року.

Законопроект зареєстрували торік 12 грудня народні депутати VI скликання фракції "БЮТ-Батьківщина" Микола Томенко, Сергій Сас (члени фракції "Батьківщина" у нинішньому парламенті) та Сергій Міщенко (позафракційний депутат у нинішньому парламенті).

Нагадаємо, і влада, й опозиція неодноразово заявляли про бажання позбавити нардепів недоторканності.

Єфремов каже, що опозиція хитрує з недоторканністю

Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов упевнений, що опозиція намагається затягнути розгляд проекту змін до Конституції про зняття недоторканності. "Я вважаю що нас намагаються обдурити, запустивши законопроект по другому колу", - заявив він журналістам на брифінгу, передає "Українська правда".

"Свого часу, ще будучи депутатами, Олександр Лавринович і Віктор Янукович написали проект змін до Конституції про зняття депутатської недоторканності. Він пройшов усі етапи, які проходить проект від опозиції", - зазначив Єфремов.

Він сказав, що ті, хто ще кілька років тому завзято вимагав зняття недоторканності з депутатів, тепер блокують цей процес, вплітаючи в нього президента й суддів.

"Я вважаю, що нічого страшного не сталося (що не пройшов проект від опозиції – УП), у нас є проект Лавриновича-Януковича, і якщо в депутатів є бажання, то ми можемо його проголосувати у 226 голосів на цій сесії, і 300 на наступній", - сказав Єфремов.

Водночас, Віталій Кличко заявив, що опозиціонери наполягають, щоб у знятті недоторканності не було вибірковості, і її зняли і з суддів, і з президента.

"Ми не боїмося за особисту недоторканність, але ми не хочемо вибірковості в цьому процесі. Недоторканність повинна бути знята і з президента, і з суддів", - сказав Кличко.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1057 | Додав: adminA | Теги: допоміг суд, недоторканність, нардепи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ