Пт, 2024-04-26, 23:19


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 2 » Народний бунт на Миколаївщині - штурм відділку міліції, є поранені. ВІДЕО
10:55
Народний бунт на Миколаївщині - штурм відділку міліції, є поранені. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Більш як тисяча мешканців Врадіївки, де скоєно зґвалтування дівчини за участі правоохоронців, "штурмують" місцевий райвідділок міліції. Про це 1 липня на своїй Facebook-сторінці написав Аркадій Корнацький.

"Просто зараз понад тисячу мешканців Врадіївки почали громити місцевий райвідділ міліції. За словами присутніх на мітингу, у дверях міліції люди побачили Євгена Дрижака, одного з причетних до звірячого побиття та зґвалтування врадіївської жінки Ірини, який, до речі, є похресником керівника обласного управління МВС Валентина Парсенюка", - повідомив Корнацький.

"Інший фігурант справи - Дмитро Поліщук - є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва", - додав він.

"Після провокації із появою Дрижака у вікна відділку полетіло каміння, яйця та інші предмети. Люди кинулися до дверей райвідділку, а звідти міліціонери почали бризкати із газових балончиків та стріляти", - написав Корнацький.

"Крім родичів та знайомих Ірини на майданчику біля врадіївської міліції зібралися люди, чиїх рідних та близьких катували в міліції, а також родичі кількох хлопців, яких місцеві "правоохоронці" довели до самогубства, тортурами вибиваючи явки із повинною у злочинах, яких вони не скоювали", - додав він.

"За попередніми даними, під час сутички постраждала жінка із дитиною, а в одного з пікетувальників прострілено плече та нога. Постраждалих відправили до лікарні", - повідомив Корнацький.

"Тим часом до місця події підтягують додаткові сили міліції та спецпідрозділу "Беркут", тож жертв "правоохоронців" ймовірно побільшає", - зазначив він.

26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну жінку, вивезли її в лісосмугу біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час потерпіла перебуває у відділенні нейрохірургії Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в кількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як тяжкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції - лейтенант Дмитро Поліщук та старший лейтенант Євген Дрижак.

У побитті також брав участь місцевий таксист на прізвище Рябіненко. Поліщука та Рябіненка затримано, що ж стосується Дрижака, то у нього виявилося алібі - він, нібито, в момент злочину чергував у райвідділку.

Генерал Парсенюк прибув до райвідділку міліції "відбілити" похресника

Начальник Миколаївського облуправління міліції Валентин Парсенюк, похресника якого підозрюють у причетності до зґвалтування і побиття жінки, особисто приїхав до мітингувальників під Врадіївський райвідділок міліції. Про це "Преступности.НЕТ" повідомили очевидці подій.

Згідно з інформацією, Парсенюк приїхав разом з одним із заступників прокурора Миколаївської області і пішов до натовпу обурених людей.

"Люди були налаштовані спочатку агресивно, але потім мітингувальники таки стали слухати генерала, який вислухав вимоги людей і пообіцяв врахувати їх", - повідомляють очевидці з місця подій.

Водночас, за повідомленням прокуратури Миколаївської області, Парсенюку вдалося дійти згоди з мешканцями селища щодо припинення будь-яких активних дій з їхнього боку та розійтися.

Згідно з інформацією, станом на 01.20 біля райвідділку перебували близько 30 мешканців селища. Вранці люди обіцяли повернутися під райвідділок.

Захарченко відсторонив від посади начальника УМВС в Миколаївській області

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко відсторонено від займаної посади начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк та керівник Врадіївського райвідділу міліції. Про це повідомили в УЗГ МВС України.

Таке рішення ухвалено у зв'язку з тим, що інформація про напад на місцеву жительку за участі працівників міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дозволило швидко та об'єктивно розібратися у ситуації та призвело до заворушень.

Тимчасово виконувачем обов'язків керівника обласної міліції призначено Сергія Поготова, першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України, який вже перебуває на місці.

Розпочато службове розслідування. У Врадіївці працюють фахівці основних підрозділів апарату МВС. Також на місце виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу Володимиром Березаном.

МВС зацікавлене в об'єктивному та неупередженому розгляді всіх обставин подій на Миколаївщині та закликає людей не піддаватися на провокації політиків, які підбурюють на протиправні дії. Депутатська недоторканість допоможе їм уникнути відповідальності, а звичайним громадянам доведеться відповідати за законом.

За фактом нападу на Врадіївський райвідділок міліції розпочато кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за частиною першою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1423 | Додав: adminA | Теги: поранені, Миколаївщині, штурм відділку міліції, народний бунт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ