Вт, 2024-04-23, 23:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Наша головна мета - свобода Тимошенко - євродепутатка Хармс
12:02
Наша головна мета - свобода Тимошенко - євродепутатка Хармс
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Голова фракції Зелених у Європарламенті Ребекка Хармс заявляє, що без зрушень у правовій сфері в Україні представники Євросоюзу не підпишуть угоду про асоціацію. Про це вона заявила в інтерв’ю "Deutsche Welle".

"Щоб отримати можливість підписати Угоду про асоціацію з Європейським Союзом, Україні необхідно буде провести деякі зміни. У ЄС – а під ним я маю на увазі і уряди країн-членів, і комісара Штефана Фюле, і Європарламент – не задоволені станом правової держави в Україні. І ми не погодимося на підписання угоди, доки у цій сфері не відбудуться якісь зрушення", - заявила Гармс.

Вона також сказала, що звільнення Юрія Луценка стало "радісною несподіванкою" для європейців, "однак цим проблеми із переслідуванням політичних опонентів та вибірковим правосуддям не розв'язано".

"Європарламент хоче звільнення пані Тимошенко. Ми раді, що режим перебування у тюремній лікарні полегшено, що за нею вже немає постійного відеоспостереження. Проте нашою головною метою є свобода пані Тимошенко", - заявила депутат Європарламенту.

Гармс наголосила, що крім гучних випадків вибіркового правосуддя є й інші "нечесні" судові процеси – наприклад, опозиційні політики комунального рівня "раптом опиняються на лаві підсудних за корупцію" у той час, коли "корупцію в Україні ми бачимо скрізь". "Очевидно, закон в Україні належить лише владі. Відсутність правової держави завдає удару не лише по відомих представниках колишньої влади, але і по менш відомих людях", - сказала Гармс.

"Нас турбує, що неналежним чином працює парламент. Було вже три випадки позбавлення народних депутатів їхніх мандатів. Сергій Власенко – лише один з них. Із жодним з цих випадків ми не погоджуємося", - сказала євродепутат.

"Ключовою передумовою для підписання та набуття чинності угоди про асоціацію є у тому числі парламент, який функціонує і у якому права опозиції захищені", - наголосила Гармс.

На її думку, президент Віктор Янукович має "дуже багато влади". "І, на мою думку, у тих справах, про які ми весь час говоримо, він справді має величезну відповідальність. Якщо він дійсно хоче угоду про асоціацію і хоче продовжити проводити політику відкритості стосовно Європейського Союзу, тоді сигнал, який він дав звільненням Юрія Луценка, не повинен бути останнім", - заявила Гармс.

"Я бажаю, щоб Тимошенко отримала свободу. Я бачила її в ув’язненні. І дуже б хотіла, щоб вона одужала", - зізналася вона.

"Випадки вибіркового правосуддя повинні бути усунені... Українська влада формує державу за своєю подобою, використовуючи вплив на правосуддя. Це є неприйнятним з європейського погляду", - заявила Гармс.

"Всі ми хочемо, щоб у Вільнюсі все відбулось успішно. Але для цього успіху існують передумови. Пет Кокс та Александр Квасневський можуть і надалі прокладати дорогу туди. Проте їм, як і у справі Луценка, знадобиться реакція української сторони", - додала вона.

Довідка

8 квітня голова Парламентської асамблеї Ради Європи Жан-Клод Міньйон заявив, що вітає рішення української влади про звільнення Луценка і чекає вирішення питання Юлії Тимошенко.

11 квітня прем'єр-міністр Естонії Андрус Ансіп висловив переконання у підписанні Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом на Вільнюському саміті Східного партнерства у листопаді.

"Я вірю, що у Вільнюсі на зустрічі Східного партнерства буде підписано договір про асоціацію між Україною та ЄС... Це неправильно поставити долю відносин між Україною та Естонією, між Україною і ЄС на одну карту, на одну даму".

19 квітня віце-президент Європейської народної партії Яцек Заріуш-Вольський заявив, що без звільнення Тимошенко Європейський Союз не підпише Угоду про асоціацію з Україною.

24 квітня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк сказав, що Європа готова до підписання з Україною Угоди про асоціацію, але розв'язання ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко є вкрай важливим.

"Одне з питань - дати чітку відповідь щодо Тимошенко. Вони (у ЄС) оцінили крок зі звільнення екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і очікують кроків щодо Тимошенко", - сказав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: євродепутатка Хармс, свобода Тимошенко, головна мета
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ