Сб, 2024-04-27, 03:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 3 » "Наша Україна" звинувачує владу у покритті релігійного рейдерства і самозахватів
18:10
"Наша Україна" звинувачує владу у покритті релігійного рейдерства і самозахватів
Інші останні Новини релігії на сайті holosUA.com/

Керівник політради партії "Наша Україна" Валентин Наливайченко висловив занепокоєння у зв'язку із заявою глави Української православної церкви Київського патріархату Філарета стосовно фактів переслідування УПЦ КП.

Таке повідомлення поширила його прес-служба в понеділок.

"Ми вважаємо, що в Україні спостерігається не лише згортання демократичних процесів, а й наступ на гарантовану Конституцією свободу совісті", - сказав Наливайченко.

Він зазначив, що сьогодні влада, яка має діяти відповідно до конституційного принципу відділення церкви від держави, дає помилковий і недалекоглядний сигнал усім вірянам в Україні, що свідчить за його словами про неприкриту прихильність до однієї з церковних конфесій.

"Така політика неминуче покриватиме релігійне рейдерство, захоплення храмів, нехтування духовними потребами наших громадян", – вважає Наливайченко.

Як повідомлялося, глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет наприкінці минулого року заявив про наміри Московського патріархату знищити УПЦ-КП і застеріг від міжконфесійної боротьби в країні.

"З відповідальністю заявляю - в Україні має місце спроба реалізувати масштабний план із розвалу і знищення Київського патріархату", – йдеться в заяві патріарха Філарета, розміщеній на сайті УПЦ-КП. Він заявив, що цей план "створено у Москві та запропоновано московським патріархом Кирилом і його підлеглими для реалізації в Україні".

Глава УПЦ-КП наголосив, що визначальну роль у цьому плані відведено органам державної влади. "Хоч би як це прикро говорити, але до всіх цих подій прямо причетні представники органів місцевої влади, а одночасність і скоординованість дій свідчить про те, що вони мають підтримку і зі столичних кабінетів", – наголошується в заяві.

Раніше Інститут Релігійної Свободи заявив, що подані у Верховну Раду законопроекти про звільнення від податків на будівництво ритуальних споруд окремими конфесіями порушують закон "Про свободу совісті...".

20 грудня заступник голови Адміністрації президента України Ганна Герман заявила, що влада однаково ставиться до всіх конфесій. Проте День народження митрополита Володимира (УПЦ МП) святкували з широким розмахом, зокрема - за державні кошти. Нещодавно між Московським і Київським патріархатами УПЦ розгорівся скандал щодо проведення похоронних процесій у Києві.

Тим часом депутати Київради виділили 11 млн гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Також нещодавно Українська православна церква Київського патріархату заявляла, що на її парафії в Донецькій області чиняться рейдерські атаки.

У заяві УПЦ КП йдеться, що 6 грудня "бізнесмени з Донецька Корюк та Малтопар разом з представниками Московського патріархату… намагалися провести незаконні "збори жителів села", метою яких мало бути оформлення документів на переведення громади Вознесенського храму в юрисдикцію Московського патріархату".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини релігії | Переглядів: 980 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ