Пт, 2024-04-26, 02:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 13 » "Нашоукраїнці" вимагають від ГПУ припинити "пресувати" українських активістів і розібратися з міліцією
15:46
"Нашоукраїнці" вимагають від ГПУ припинити "пресувати" українських активістів і розібратися з міліцією
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Наша Україна" вимагає від Генеральної прокуратури України припинити репресії проти українських журналістів, громадських і культурних діячів.

Як ідеться у заяві партії, переданій агентству УНІАН, також "Наша Україна" вимагає перевірити законність дій слідчих органів внутрішніх справ та вжити відповідних заходів прокурорського реагування.

У заяві наголошується, що нинішня українська влада наполегливо копіює російські стандарти "діалогу" з громадянським суспільством, зокрема, вчора українська міліція перейшла на новий рівень такого "діалогу".

Обшук, вилучення техніки та привід до міліції журналістки Олени Білозерської "став прикрим прикладом ставлення влади до засобів масової інформації", йдеться у заяві. "Це була спланована акція, проведена з порушенням норм Закону України "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів". Її мета очевидна - залякати журналістів, змусити їх не публікувати матеріалів, небажаних для влади", - йдеться у заяві.

У "Нашій Україні" наголошують, що ситуація зі збиранням правоохоронними органами інформації про українську письменницю, лауреата Шевченківської премії Марію Матіос на тій підставі, що комуністам не подобаються її літературні твори, виглядає як прояв "чиєїсь хворобливої чи й просто неадекватної забаганки".

"На жаль, українська правоохоронна система бере на озброєння стандартні "ефесбешні" методи роботи - залякування, провокації та пряме "пресування" громадських діячів та незалежних журналістів", - підкреслюють у "Нашій Україні".

Натомість, йдеться у заяві "Нашої України", "для нинішньої влади встановлений комуністами у Запоріжжі пам’ятник Сталіну, визнаного судом винним у геноциді українського народу, є цілком законним об’єктом, який українськими правоохоронними органами ретельно охороняється, а його знищення переслідується як тероризм".

Нагадаємо, що на початку січня у справі про підрив пам’ятника Сталіну в Запоріжжі правоохоронними органами було затримано та заарештовано понад десять членів Всеукраїнської організації "Тризуб" ім. Степана Бандери. Як зазначили в організації, заарештованим висуваються звинувачення у тероризмі в зв’язку з вибухом у Запоріжжі.

Також тоді за підозрою в причетності до вибуху міліція затримала голову та заступника голови запорізької облорганізації "Свободи", яких згодом відпустили.

Пізніше "тризубівці" повідомили, що "затриманим почали інкримінувати підпал офісу Партії регіонів у Києві, який чомусь, за дивним збігом обставин, відбувся синхронно саме з провокативним вибухом у Запоріжжі ввечері 31 січня".

Відзначимо, що про обшук і вилучення техніки у Білозерської стало відомо в середу, 12 січня. Обшук проводився нібито в рамках кримінальної справи щодо діяльності ВО "Тризуб". У свою чергу, ВО "Свобода" вважає обшук і вилучення техніки у блогера ознакою політичних репресій, цілеспрямованим наступом на свободу слова та права українців і ознакою того, що режим перейшов межу.

Пізніше журналістка у своєму блозі розповіла про чотиригодинний допит у Печерському райвідділку міліції. За її словами, вранці, 11 січня, їй пред'явили ордер на обшук, підписаний суддею Печерського суду. В ордері наголошувалося, що йдеться про кримінальну справу, яку порушено за фактом спроби підпалу офісу Партії регіонів у центрі Києва.

Водночас українська письменниця Марія Матіос заявляє, що з кінця минулого року її "публічна діяльність, а саме – письменницька творчість" потрапила у сферу зацікавлення Генпрокуратури та Міністерства внутрішніх справ. На що київська міліція відповіла, що не чинить тиску на письменницю і не має на меті її затримувати, а просто виконує доручення генпрокурора.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 896 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ