Сб, 2024-04-27, 00:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 15 » НАТО обіцяє допомогти з безпекою на Євро-2012 та закликає Україну до подальшої співпраці
17:39
НАТО обіцяє допомогти з безпекою на Євро-2012 та закликає Україну до подальшої співпраці
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
.

НАТО вивчить можливість допомоги Україні та Польщі в дотриманні безпеки під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У спільній заяві, схваленій на засіданні комісії Україна-НАТО в Берліні 15 квітня, зазначено: "Ми (голови МЗС країн - членів НАТО) зазначили, що нинішня співпраця у сфері планування на випадок надзвичайних ситуацій невійськового характеру має потенціал для подальшого розвитку, і розглянули можливість допомоги з боку НАТО у цій сфері під час організації чемпіонату Європи з футболу 2012 року, господарями якого будуть Україна та Польща".

- НАТО закликає Україну взяти участь в антипіратській кампанії та збільшити кількість інструкторів у Афганістані
- Україна і НАТО продовжать співпрацювати, використовуючи для цього нинішні інструменти
- Кораблі з'єднання BLACKSEAFOR зайшли до Севастополя, наступний пункт - Новоросійськ

Сторони домовилися і надалі співробітничати для інформування громадськості України про НАТО і про співпрацю України із Альянсом.

Нагадаємо, що раніше, на початку березня після закінчення засідання Комісії Україна-НАТО на рівні послів, посол України при НАТО Ігор Долгов повідомив, що Україна і НАТО домовилися про проведення консультацій з посилення співпраці у низці сфер.

"Це - консультації з ПРО, це - залучення України до антипіратської операції НАТО "Океанський щит", це - використання досвіду й експертизи НАТО в плані дотримання безпеки на Євро-2012 і подальшу участь України у миротворчих операціях під керівництвом НАТО", - розповів посол.

За словами посла, що стосується організації безпеки заходів під час Євро-2012, сторони планують співробітничати за кількома напрямами: безпека цивільних ситуацій при проведенні заходів широкого масштабу, захист і інформація про ситуацію у повітряному просторі, обмін інформацією в реальному часі.

НАТО закликає Україну взяти участь в антипіратській кампанії та збільшити кількість інструкторів у Афганістані

Міністри закордонних справ країн - членів НАТО закликали Україну розглянути можливість участі в антипіратській операції "Океанський щит" і надання додаткової інструкторської допомоги Афганістану.

Про це йдеться в спільній заяві, схваленій на засіданні комісії Україна-НАТО в Берліні 15 квітня.

"Міністри країн-членів НАТО висловили високу оцінку внеску України в євроатлантичну безпеку, зазначивши, що Україна стала першим партнером, який взяв участь у Силах реагування НАТО і робить внесок майже у всі операції і місії під керівництвом НАТО", - також наголошується у заяві.

У серпні 2009 року Альянс офіційно почав антитерористичну операцію "Океанський щит" у районі Африканського Рогу. Операція "Океанський щит" - спадкоємиця іншої операції НАТО, "Спільний захист", яка проводиться з весни 2009 року.

У лютому 2011 року генеральний секретар НАТО Андерс Фоґ Расмуссен під час візиту до України закликав розглянути питання відправлення додаткових інструкторів до Афганістану. Водночас, ще в жовтні минулого року повідомлялося, що Україна майже вдвічі збільшить кількість своїх миротворців у Афганістані - з 13 до 21 особи.

Зазначимо, незважаючи на те, що 1 липня 2010 Верховна Рада ухвалила закон про засади внутрішньої та зовнішньої політики, який закріплює позаблоковий статус України, Україна залишилась важливим партнером НАТО та надалі братиме участь в операціях Альянсу, заявляв раніше міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

Україна і НАТО продовжать співпрацювати, використовуючи для цього нинішні інструменти

Комісія Україна-НАТО і Річна національна програма зберігають свою центральну роль в подальшому розвитку співпраці України з Альянсом.

На засіданні комісії Україна-НАТО на рівні голів МЗС в Берліні в п'ятницю було ухвалено спільну заяву, в якій, зокрема наголошується: "Ми погодилися, що Комісія Україна-НАТО і Річна національна програма співпраці Україна-НАТО зберігають свою центральну роль в подальшому розвитку співпраці України з НАТО на підставі спільних цінностей".

Текст заяви наводить прес-служба МЗС України.

Кораблі з'єднання BLACKSEAFOR зайшли до Севастополя, наступний пункт - Новоросійськ

Кораблі з'єднання чорноморських країн BLACKSEAFOR зайшли в порт Севастополь. Як повідомив агентство представник Кримського регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Володимир Бова, командир з'єднання і командири кораблів шести країн Чорноморського регіону нанесли протокольний візит командувачеві ВМС України і голові Севастопольської міської державної адміністрації.

Планується, що в другій половині дня на борту румунського есмінця "Марашешті" відбудеться прес-конференція для журналістів.

До складу міжнародного з'єднання BLACKSEAFOR входять есмінець "Марашешті" ВМС Румунії, на якому розташований штаб BLACKSEAFOR, корабель управління "Славутич" ВМС України, великий десантний корабель "Ямал" Чорноморського флоту РФ, болгарський фрегат "Вірні", турецький фрегат "Явуз" і патрульний катер "Сухумі" ВМС Грузії.

На переході морем від Стамбула до Севастополя кораблі з'єднання BLACKSEAFOR провели декілька спільних навчань. Після триденного відпочинку в Севастополі кораблі зроблять перехід у порт Новоросійськ (РФ).

Як повідомлялося, з 5 квітня в Чорному морі почалася активація міжнародного оперативного з'єднання кораблів BLACKSEAFOR. В ході цієї активації планується проведення комплексу тактичних навчань, дружніх візитів до країн-учасниць Угоди. Активація продовжиться до 26 квітня.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 898 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ