Вт, 2024-04-23, 18:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 13 » НАТО посилює присутність у Києві та проведе спільні навчання
21:16
НАТО посилює присутність у Києві та проведе спільні навчання
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Північно-Атлантичний альянс ухвалив рішення про направлення в Україну додаткових радників, в тому числі військових.

Про це у середу 13 травня заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в турецькому місті Белек по завершенню засідання комісії Україна-НАТО, передає "Європейська правда".

"Ми підвищуємо кількість військового персоналу НАТО в Києві. Ми посилюємо офіс зв’язку альянсу в Києві, спрямовуючи туди нових радників, в тому числі, - до міністерства оборони", повідомив він.

Також він наголосив на планах розширити практичну співпрацю між військовими альянсу та України.

"Україна також проведе цієї осені спільні навчання з НАТО. Наше партнерство сильне і продовжує розвиватися", - сказав Столтенберг.

Водночас, рамковий формат співпраці України та НАТО (особливе партнерство) лишається без змін, про жодні домовленості з цього приводу генсек не повідомив.

Раніше сьогодні генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що питання збільшення підтримки реформ в Україні з боку НАТО стане одним з головних на засіданні Комісії Україна - НАТО в рамках зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу в Антальї.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що НАТО не надає Україні зброю, водночас очікується посилення співпраці України з Альянсом з метою зміцнення безпеки держави та посилення боєздатності її Збройних сил: "Ми працюємо в рамках п'яти трастових фондів, і ми дуже сподіваємося продовжити цю практику, заснувати нові фонди, які будуть доводити українські Збройні сили, загалом сектор безпеки до стандартів НАТО".

Голова українського зовнішньополітичного відомства додав, що учасники засідання Комісії Україна-НАТО обговорять питання про те, яким чином з практичного боку Альянс допомагатиме Україні. "Успішне виконання реформ буде запорукою успішності України в цілому, тому ми збільшимо нашу підтримку реформ – через трастові фонди та консультативну допомогу", - зазначив він.

Генсек НАТО: спецстатус Донбасу та місцеві вибори так само важливі, як і перемир’я

Під час засідання комісії Україна-НАТО альянс повідомив, що вважає за необхідне виконання всіх пунктів мінської угоди, включно з "політичними"

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції в турецькому місті Белек по завершенню засідання комісії Україна-НАТО.

Він зауважив, що НАТО наголошує на необхідності дотримання вимог угоди всіма сторонами.

"Для нас важливо, щоби мінська угода виконувалася в цілому. Це включає відведення озброєнь, але також важливою частиною є виконання політичної частини мінських домовленостей, в тому числі надання особливого статусу для Донбасу, проведення місцевих виборів", - наголосив генсек.

Столтенберг нагадав, що офіційною позицією альянсу є виконання угоди в цілому, а не лише частини. Зокрема, це є передумовою для можливого пом’якшення санкцій проти Росії.

Як відомо, у відповідності до мінських угод, ухвалення закону про особливий статус окремих регіонів Донецької та Луганської областей, а також проведення місцевих виборів можливе лише після того, як будуть виконані "воєнні" пункти домовленості.

Водночас, НАТО визнає, що зараз не дотримується навіть перший пункт – про припинення вогню.

Україна для зміцнення співпраці із НАТО повинна просуватися в реформуванні безпекового й оборонного секторів, заявив Столтенберг

Генеральний секретар Організації Північноатлантичного договору (НАТО) Йєнс Столтенберг заявляє, що для зміцнення співпраці з НАТО Україна повинна просуватися в реформуванні безпекового й оборонного секторів.

Про це він заявив після засідання Комісії НАТО-Україна, передає УНІАН.

"Ми продовжуватимемо зміцнювати наше співробітництво по мірі того, як Україна просуватиметься у проведенні реформ в оборонному та безпековому секторі, стратегічних комунікаціях та виконанні проектів з розбудови спроможностей в рамках Програми НАТО "Наука заради миру та безпеки", - наголосив Столтенберг.

За його словами, країни-члени НАТО з нетерпінням очікують на організацію Україною навчань Євроатлантичного координаційного центру з реагування надзвичайні ситуації, що повинно відбутися у вересні 2015 року на Яворівському полігоні.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Києві, Присутність, спільні навчання, НАТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ