Пт, 2024-03-29, 16:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 23 » Наука показала, від яких своїх принципів люди відмовляються за гроші
13:09
Наука показала, від яких своїх принципів люди відмовляються за гроші
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Найглибші переконання людини – релігія, національна ідентичність і етичний кодекс – обробляються особливою ділянкою мозку, на відміну від менш значущих принципів, від яких людина може відмовитися під тиском або за відповідну матеріальну нагороду. Про це пишуть науковці у статті, опублікованій в журналі Philosophical Transactions of the Royal Society, передає РИА "Новости".

Грегорі Бернс з університету Еморі в Атланті (США) і його колеги розробили дотепну методику для вивчення того, як мозок людини обробляє глибокі переконання.
Вони набрали 32 добровольців, за станом мозку яких спостерігали за допомогою функціонального магнітно-резонансного томографа.
У цей час добровольці мали дивитися на дисплей комп'ютера, на який виводилися твердження, з якими можна було погодитися чи не погодитися, натиснувши на певну кнопку на пульті.
Ці висловлювання стосувалися особистості добровольця: частина з них була невинною, на кшталт "ви п'єте чай", тоді як інші належали до гострих соціальних питань – "ви підтримуєте право осіб нетрадиційної орієнтації на шлюб" або "ви є прихильником заборони абортів".
Після завершення комп'ютерного опитування до справи долучалися науковці – вони пропонували учасникам експерименту відмовитися від свого попереднього твердження.
За підпис на "документі", що підтверджував відмову від принципу, дослідники пропонували своїм підопічним до 100 доларів, залежно від гостроти питання.
"Ми використали цей аукціон як засіб для перевірки відданості своїм принципам у кожному конкретному випадку. Якщо людина відмовлялася брати гроші за зміну думки, ми вважали це твердження священним. Але якщо вона брала хабар, ми відносили дане твердження до тих, від яких опитуваний був готовий відмовитися", - продовжив Бернс.
Після цього вчені вивчили знімки томографа і відзначили ті частини мозку, які були особливо активні під час відмови від хабара. З'ясувалося, що в ухваленні цього рішення задіяні ліва частина скронево-тім'яного вузла і частина кори лівої півкулі.
Вважається, що перша ділянка відповідає за оцінку моральності дій, тобто, чи була та чи інша дія хорошою чи поганою. Друга ділянка мозку задіяна в підтримці дисципліни і уваги.
Дослідники зазначають, що зони мозку, пов'язані з очікуванням і отриманням нагороди, не були активні під час "захисту" фундаментальних цінностей. Ситуація змінювалася на зворотну в тих випадках, коли добровольці змінювали свою думку і забирали гроші.
Крім того, активність у центрах "принципів" мозку була дещо вищою у тих людей, які вважали себе активними учасниками будь-яких соціальних груп – церкви, клубу спортивних уболівальників або шанувальників музичної групи.
"Більшість суспільно-політичних стратегій урядів містять набір заохочувальних заходів і покарань. Наше дослідження продемонструвало абсолютну безглуздість таких стратегій у тих випадках, якщо хтось намагається раціонально переконати людей відмовитися від їхніх священних переконань, адже "залізні" принципи обробляються не в тій частині мозку, якою людина оцінює користь від заохочень", - підсумовує Бернс.
Зазначимо, як блискучі значки долара проносяться в очах мультиплікаційних героїв типа Скруджа Макдака, так само думки про гроші "запалюють" візуальні ділянки мозку, виявили американські дослідники.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 906 | Додав: admin | Теги: принципи, люди відмовляються за гроші
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ