Чт, 2024-03-28, 22:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Січень » 24 » Науковці: що більше заробляєш, то гірше працюєш
11:35
Науковці: що більше заробляєш, то гірше працюєш
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Бонуси і премії, на яких тримається увесь сучасний менеджмент, насправді не мотивують працівників. Це доводять експерименти, проведені науковцями в різних країнах і за різних обставин. Про одне із таких досліджень, наприклад, розповідає Даніел Пінк, автор книжки Drive, присвяченої мотивації, пише UBR.

Чотири американських економісти - два з Массачусетського технологічного інституту (MIT), один з Університету Карнегі-Меллон і один з Університету Чикаго - вирушили до Індії, щоб вивчити ефект матеріальних стимулів на захопленість (низький рівень життя країни дозволяв під час експерименту створити серйозні економічні стимули, не роздувши бюджет дослідження до сотень тисяч доларів).

Майже ста учасникам запропонували гратися в ігри: кидати кульки в мішень, розгадувати анаграми, запам'ятовувати цифри тощо. Одній групі за досягнення хороших результатів запропонували винагороду, що дорівнювала денному заробітку, другій - двотижневому, третій - майже піврічному.

"Чи можна було за розміром винагороди передбачити рівень ефективності? Так. Але не так, як можна було очікувати, - пише Пінк. - Люди, яким пропонували бонуси середнього розміру, показували анітрохи не кращі результати, аніж ті, хто отримував маленьку винагороду".

Ну а ті, хто міг отримати найбільшу винагороду, - тобто, розважаючись, забезпечити собі нормальне, за місцевими мірками, існування на півроку наперед, - виступили найгірше за всіх.

"У восьми з дев'яти завдань, за виконанням яких ми стежили під час трьох експериментів, вищі стимули призводили до погіршення результатів", - написали автори дослідження в доповіді Федеральному резервному банку, на замовлення якого воно й здійснювалося.

Чи можна проводити пряму аналогію між ігровим призом і річним бонусом за хорошу роботу? Науковці вважають, що в основі лежать одні й ті ж мотиваційні механізми.

Практично ідентичні результати, наприклад, отримали дослідники Марк Леппер і Девід Грін. 1978-го вони провели схожий експеримент із дітьми, який став класикою в теорії мотивації. Одним дітям пропонували малювати, мотивуючи грамотою "Переможець гри". Другим не пропонували, але вручали нагороди наприкінці заняття, якщо діти погоджувалися помалювати просто з цікавості. Третім просто пропонували малювати - але ніяк не стимулювали.

Через два тижні дітям роздали аркуші і фломастери. Діти другої і третьої групи малювали з попередньою захопленістю. А ось у першій групі охочих малювати виявилося значно менше, і набридло їм таке заняття швидше.

Раніше повідомлялося, що психологи з Університету Центрального Ланкаширу (Великобританія) не згодні з тим, що нудна робота притупляє, сушить мізки і є марною тратою часу.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 1514 | Додав: adminA | Теги: працюєш, заробляєш, науковці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ