Пт, 2024-04-19, 15:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 7 » Науковці з людського калу створили ліки
10:55
Науковці з людського калу створили ліки
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/
Канадські дослідники з Університету Калгарі створили ліки з калу здорових людей. Науковці випробували новий засіб на 27 пацієнтах і захоплені результатом - всі хворі одужали, передає FederalPost.

За відомостями видання Daily Mail, щороку близько півмільйона американців потерпають від діареї і ентероколіту, викликаних анаеробною грампозитивною бактерією з роду клостридій.

Дорогі і потужні антибіотики вбивають бактерії, але разом з ними знищують і мікрофлору кишечника, що призводить до ослаблення імунітету. Нещодавні дослідження показали, що фекальна трансплантація - перенесення калу від здорової людини до хворої - може відновити баланс бактеріальної флори. Проте багато лікарів уникають даного методу, здійснюваного за допомогою колоноскопії, вважаючи його дорогим.

Знайшлися умільці, які знайшли дешевший спосіб: вони демонстрували на YouTube вливання калу в кишечник пацієнта за допомогою клізми. Але дослідження, проведене медичним журналом, показало, що таке лікування виявилося безпечним і ефективним лише для невеликої кількості хворих.

Нещодавно спеціаліст з інфекційних захворювань з Університету Калгарі - доктор Томас Луї (Thomas Louie) - розробив кращий спосіб введення калових мас в людський організм, що полягає в прийомі капсул з екскрементами здорових людей.

Канадський дослідник, який співпрацював з фахівцями, каже, що його метод досить простий: необхідно взяти фекалії донора (як правило, родича хворого), обробити їх у лабораторії, а потім упакувати в гелеві капсули.

Потрійна оболонка стане гарантією того, що пігулки не розчиняться завчасно і потраплять в пункт призначення, тобто в кишечник.

"Схема терапії така: за кілька днів до початку лікування пацієнтам призначаються антибіотики, щоб знищити Clostridium difficile. Потім хворим робиться клізма з метою почати терапію з чистого аркуша, і даються гелеві капсули", - пояснює лікар-інфекціоніст.

Фахівець розповів журналістам, що новий препарат вже був випробуваний на 27 пацієнтах і показав блискучі результати - вся група хворих одужала.

Роботу Томаса Луї високо оцінив його американський колега - доктор Кертіс Донські (Curtis Donskey) з Клівлендського медичного центру (Cleveland Medical Center).

"Це абсолютно новий підхід, - вважає Донські. - Я налаштований оптимістично, оскільки впевнений, що така терапія значно полегшить життя як лікарям, так і пацієнтам".

Раніше пивовари з Країни Вранішнього Сонця створили унікальний напій. Як повідомлялося в 2012 році, найдорожчою кавою в світі визнали напій, створений завдяки екскрементам слонів: вартість одного кілограма делікатесу сягає 1100 доларів (8800 грн).

Технологія виготовлення сировини полягає в згодовуванні тварині кавових зерен, які потім акуратно витягуються з твердих продуктів життєдіяльності. Гурмани, які ознайомилися з екзотичним напоєм, визнали його "вишуканим, з відтінками молочного шоколаду, горіха, червоних ягід і спецій".

Такі похвальні відгуки привернули увагу не тільки кавоманів, а й керівництва японської пивоварної компанії Санкт-Галлен (Sankt Gallen), яке вирішило залучити слонів до процесу виробництва пінного напою.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 962 | Додав: admin | Теги: людський кал, ліки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ