Пт, 2024-04-26, 16:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Січень » 18 » Науковці: Життя на Землі зародилося в прісній воді, а не в океані
12:54
Науковці: Життя на Землі зародилося в прісній воді, а не в океані
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Заведено вважати, що життя на нашій планеті в прямому сенсі слова вийшло з океану, тобто з солоної води. Однак це твердження значною мірою спростовує дослідження, яке здійснили на території сучасного Південного Китаю, де науковці дійшли висновку, що перші так звані оази життя з'явилися саме в прісноводних водоймах і в безпосередній близькості від них, передає Cybersecurity.

Такого висновку вчені з Університету Каліфорнії в місті Ріверсайд дійшли на підставі дослідження найдавніших кам'яних порід, які колись містилися в прісноводних водоймах. На поверхні цих каменів мільярди років тому мешкали одні з перших багатоклітинних організмів.
Самі дослідники кажуть, що їхня наукова робота лише ускладнює теорію про походження видів на Землі. Водночас науковці дійшли висновку, згідно з яким саме прісноводні організми розвивалися швидше за своїх морських побратимів і саме вони змогли дати поштовх значній частині еволюційних процесів на нашій планеті.
За словами авторів дослідження, близько 3 млрд років тому на нашій планеті з'явилися одноклітинні організми, які домінували доти, доки приблизно 600 млн років тому на планеті не з'явилися багатоклітинні організми. Саме такі організми дали серйозний поштовх еволюції і саме сліди проживання таких організмів були знайдені на півдні Китаю.
Каліфорнійські дослідники стверджують, що їм вдалося знайти сліди колонії крихітних багатоклітинних ембріонів. "Наш перший незвичайний висновок полягає в тому, що ці організми жили в непривітному середовищі - вони мешкали в середовищі мінеральної глини. Як правило, з часом ця хімічна сполука трансформується в інші види глини. У Китаї на базі цієї сполуки пізніше з'явилися гірські породи", - розповідає один з учасників дослідження Том Брістоу.
Автори статті припускають, що більш давні багатоклітинні тварини могли зародитися і в океані, проте дослідникам поки що не вдалося знайти стародавні морські скам'янілості, які б свідчили про це.
Крім того, згідно з даними дослідження, перші люди могли з'явитися на Землі набагато раніше, ніж вважалося досі, і зовсім в іншому місці. Раніше в наукових колах була поширена думка, що перші люди, здатні до виробництва знарядь праці, з'явилися 1,75 млн років тому на території нинішньої Танзанії.
Автори ж нового дослідження, яке вже викликало суперечки в науковому середовищі, вивчили скелети двох схожих на шимпанзе істот, знайдених у Південній Африці 2008 року. Їхній вік оцінюють у два мільйони років. Дослідники дійшли висновку, що ці істоти мали гнучкі і рухливі пальці, схожі на людські, а також нижні кінцівки, пристосовані до прямоходіння.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 976 | Додав: admin | Теги: життя, прісна вода, Земля
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ