Вт, 2024-04-16, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 17 » Науковці: знайдено останки Караваджо. Він помер від сонячного удару
09:28
Науковці: знайдено останки Караваджо. Він помер від сонячного удару
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Людські останки, виявлені в безіменній могилі на кладовищі старої тосканської церкви в 1956 році, з 85% ймовірністю належать видатному художникові епохи Ренесансу Мікеланджело да Караваджо, передає Бі-Бі-Сі. Заява про відкриття була зроблена на конференції, яка представила результати дослідження, підготовлені Національним комітетом з підвищення цінності історико-культурної і природної спадщини.
"Ми впевнені, що знайшли останки Мікеланджело Мерізі Караваджо", сказав керівник наукового дослідження. І в кінці конференції кісткові фрагменти останків художника були виставлені в спеціальному футлярі на вході в театр.

Науковцям вдалося датувати зразки останків, виключивши ті, які належали жінкам і дітям, завдяки використанню вуглецю-14 (радіовуглецеве датування). Потім вони визначили, чи присутні в сумісних фрагментах високі концентрації свинцю і ртуті: адже саме ці метали, містилися у фарбах, якими користувалися художники того часу.

Згідно інформації, отриманої від групи науковців, очолюваної професором Джорджіо Группоні, аналіз ДНК показав, що молекулярно-генетичний склад цих останків сумісний з генетичними ознаками нащадків художника, тобто всіх тих, хто носив прізвище Мерізі, передає видання Италия по-русски.

Після проведення радіовуглецевих аналізів і тестів ДНК науковці виявили єдиний комплект кісток, який міг бути останками художника. Кістки належали чоловікові, що помер у віці від 37 до 45 років (Караваджо помер в 39). Крім того, останки "підійшли" за зростом (близько 170 сантиметрів) і приблизній даті смерті (близько 1610 року).

Професор Джорджо сказав: "За нашими оцінками, ймовірність того, що знайдені останки належать Караваджо, складає 85%". Антрополог Джорджо також розповів, що встановити істину з 100% ймовірністю не вдасться через те, що з часом ДНК руйнується, а з моменту смерті Караваджо пройшло 400 років, повідомляє Lenta.ru.

Аж до 1956 року останки художника покоїлися в загальній могилі, де в середні віки були поховані ще близько 200 людей. Тепер вони перенесені в спеціальний склеп.

Обставини смерті художника впродовж сторіч були оповиті таємницями і домислами. За однією з версій, наприклад, він був убитий через свої дуже вільні погляди на релігію. По іншій - його вбила малярія. Третя версія припускає, що він помер по дорозі до Риму, куди попрямував, щоб отримати прощення церкви за свій дуже фривольний спосіб життя.

Караваджо, ослаблений сифілісом, помер від сонячного удару

Проте зараз дослідники з чотирьох університетів Італії сходяться у версії, що Мікеланджело да Караваджо помер від сонячного удару. В той момент він хворів на сифіліс, і його організм був украй ослаблений.

Згідно історикам, Караваджо дійсно був великим любителем жінок, баламутом і призвідником бійок, після яких нерідко опинявся у в'язниці.

Останні роки життя він провів на півдні Італії, ховаючись від правосуддя, оскільки, згідно історичним дослідженням, в ході однієї з колотнеч убив людину.

Караваджо увійшов до історії епохи Відродження як художник, який одним із перших почав працювати в техніці кьяроскуро. Ця техніка є видом багатобарвної гравюри з різким контрастом між світлом і тінню, і на певному етапі вважалася революційною в артистичних колах середньовічної Італії.

Найбільшу славу художник здобув завдяки своїм роботам на біблейські сюжети, серед яких "Жертвопринесення Ісаака", "Юдіфь і Олоферн", "Марія Магдалина" і багато інших.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 1045 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ