Чт, 2024-04-25, 23:30


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 18 » Навальний отримав 5 років в'язниці і довічно усунений від виборів
13:07
Навальний отримав 5 років в'язниці і довічно усунений від виборів
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Російський опозиціонер Олексій Навальний засуджений у справі "Кировлеса" до п'яти років позбавлення волі. Колишній керівник "Вятської лісовий компанії" Петро Офіцеров засуджений до чотирьох років колонії.

Вина підсудних повністю доведена, заявив суддя Ленінського районного суду Кірова Сергій Блінов. У вироку Блінов написав, що в справі відсутня політична основа.

Суддя ухвалив взяти підсудних під варту негайно. Олексія Навального і Петра Офіцерова із зали суду вивів конвой.

Одразу після оголошення вироку Навальний закликав своїх прихильників не нудьгувати і не байдикувати, поки він відбуває покарання. Про це він написав у своєму мікроблозі в Twitter.

"Гаразд. Ви тут не нудьгуйте без мене. А головне - не байдикуйте, жаба сама себе з нафтової труби не скине", - написав Навальний одразу після оголошення вироку суду.

Захист підсудних заявив, що оскаржуватиме вирок суду у вищій інстанції. На подачу касаційної скарги відводиться 10 днів. Ще 30 днів у Кіровського обласного суду буде на розгляд скарги. До вступу вироку в законну силу Навальний залишиться кандидатом у мери Москви.

Прокурори просили засудити Навального і Офіцерова до шести і п'яти років ув'язнення відповідно. Крім того, держобвинувач вимагали оштрафувати фігурантів на суму два мільйони рублів (по мільйону з кожного).

Справа Навального

Олексій Навальний і Петро Офіцеров звинувачуються в розкраданні продукції держпідприємства "Кировлес". Згідно з обвинувальним висновком, Навальний організував розкрадання продукції, наказавши Офіцерову створити "Вятську лісову компанію" (ВЛК), а директору "Кировлеса" В'ячеславу Опальову - укласти з ВЛК невигідний контракт. Як заявили прокурори, контракт був невигідний, бо прямий продаж лісу вигідніши, ніж через посередника, яким було ВЛК. За версією слідства, в результаті дій обвинувачених "Кировлеса" було завдано збитків у розмірі 16 мільйонів рублів (3, 2 млн грн).

У ході розгляду справи в суді більшість свідків заявили, що Навальний не мав повноважень впливати на рішення, що приймаються керівництвом "Кировлеса", так як мав статус радника губернатора на громадських засадах. Захист Петра Офіцрова вважає, що комерційні відносини між "Кировлеса" і "Вятської лісовий компанії" не можуть розглядатися в рамках кримінального кодексу.

Крім того, захист підсудних вказувала на те, що в матеріалах справи немає економічних експертиз, які б обгрунтували суму заподіяної шкоди. Тому, вказував Навальний, звідки взялася сума в 16 мільйонів рублів, невідомо. Суддя також відмовився призначити експертизу.

В'ячеслав Опалєв вже засуджений у справі "Кировлеса". Він отримав чотири роки умовно. Як вважає Навальний, Опалєв дав показання на нього і Офіцерова в обмін на м'яке покарання.

Розслідування справи "Кировлеса" неодноразово припинялося і починалося знову. Спочатку її розслідували місцеві кіровскі слідчі і не знайшли складу злочину в діях Навального, аналогічний висновок зробили на рівні федерального округу. Активне розслідування справи почалося після того, як глава СК РФ Олександр Бастрикін розкритикував своїх підлеглих за бездіяльність. Тоді справу забрали до головного слідчого управління СК РФ і завели справу за статтею 160 КК РФ ("організація розтрати чужого майна в особливо великому розмірі"). При цьому спочатку - на рівні регіону та федерального округу - справу було порушено за іншою, більш м'якою, статею. Причому заявником виступав В'ячеслав Опалєв, який згодом з потерпілого став фігурантом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: Навальний, 5 років в'язниці, довічно усунений від виборів
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ