Чт, 2024-04-25, 21:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 4 » Навіщо потрібні оплати за QR-кодом?
12:03
Навіщо потрібні оплати за QR-кодом?
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

оплата QR-код Якщо ще кілька десятків років тому мало хто міг уявити оплату в магазині не за допомогою паперових банкнот, сьогодні це більш рідкість, ніж звичний формат розрахунку. Все більше користувачів переходять до активного користування інтернет-еквайрингу, адже такий формат набагато зручніший, практичніший і безпечніший. Причому це актуально як безпосередньо для покупців, продавець також отримує свою вигоду – альтернативний спосіб оплати, отже природне підвищення прибутку. Така система швидких платежів актуальна як для банків, але й великих міжнародних платіжних сервісів. Процес виконання операції простий: продавець надає спеціальний код із зашифрованою інформацією про покупку, користувач зчитує код додатком, після чого відбувається миттєва оплата. Також у такому форматі можна зашифрувати персональні фінансові реквізити.

Зручність підключення такого способу платежу

Хоча оплата за QR кодом і є відносно новим способом здійснення фінансових, безготівкових операцій, формат вже завоював великий кредит довіри завдяки зручності. Розглянемо очевидні переваги:

  • Вигідні умови – у разі йдеться у тому, що у системі швидких платежів за QR-коду найменші комісійні збори. Це навіть тих випадків, коли операція проводиться через внутрішній сервіс банку, не кажучи вже про платіжні платформи.
  • Швидкість – це найшвидший формат фінансових операцій. Навіть електронні платежі в цьому плані не зрівняються кодами, не кажучи вже про банківські операції з надсилання коштів. Причина в тому, що в більшості випадків для оправки або отримання використовуються невеликі суми.
  • Простота використання – не потрібно носити з собою готівку або навіть банківську картку, достатньо смартфона, який і без того завжди знаходиться в руках. При цьому з боку продавця або компанії, що надає платні послуги, також простіше. Адже для такої системи не потрібне спеціальне обладнання, досить просто зображення QR-коду.

З якого боку не подивися, але це найвигідніший формат отримання оплати як для покупця, так і для продавця. Не дивно, що система швидких платежів сьогодні є настільки популярною.

оплата QR-код

Які QR-коди бувають?

Є два види QR-кодів: статичний та динамічний. Перший формат підходить для багаторазового використання. Наприклад, підприємець запитує такий код у банку або платіжному сервісі, встановлює біля каси обслуговування, а покупець, використовуючи такий формат оплати, самостійно вводить суму для передачі у спеціальному додатку. Єдина незручність у тому, що слід відстежувати, чи правильну суму запровадив покупець. Динамічний код на додаток до платіжних реквізитів також містить інформацію про суму замовлення. Для цього використовується спеціальний додаток для генерації QR-кодів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 379 | Додав: admin | Теги: оплата, QR-код
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ