Пт, 2024-04-19, 08:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Травень » 3 » Названо країни з найсильнішою у світі цензурою
09:14
Названо країни з найсильнішою у світі цензурою
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міжнародна неурядова організація "Комітет по захисту журналістів" (Committee to Protect Journalists, CPJ) опублікувала список країн, в яких, на її думку, діє найсильніша цензура. Перші місця зайняли Еритрея, Північна Корея і Сирія, повідомляють РИА "Новости".

Влада східноафриканської Еритреї, як наголошується в доповіді, "не пускають іноземні ЗМІ та встановлюють диктаторський контроль над висвітленням подій всередині країни". Міністерство інформації контролює "кожну деталь" репортажів.

"Кожен раз, коли журналісту потрібно написати матеріал, вони (представники влади) проводять бесіди з тими, у кого він повинен брати інтерв'ю, і кажуть йому, з яких кутів слід подати історію", - наводить CPJ слова неназваного еритрейського журналіста, який в даний час проживає за межами країни.

Північна Корея, у 2006 році визнана CPJ країною з строгою цензурою в світі, залишається "вкрай засекреченим місцем", де майже всі внутрішні новини надходять з державного інформагентства ЦТАК. Проте, цього року американське агентство Associated Press відкрило прес-бюро в Пхеньяні, а один з японських журналістів працює в країні і висвітлює життя її громадян.

Цензура в Сирії та Ірані (четверте місце в списку) у зв'язку з політичною нестабільністю значно посилилася останнім часом, відзначають експерти Комітету.

У 2006 році Сирія займала в списку CPJ дев'яте місце, цього року вона опинилася на третьому. "Цензура у ЗМІ існувала задовго до революції, однак вона посилилася, оскільки президент Башар Асад прагне сформувати для зовнішнього світу специфічну картину того, що відбувається, в якій режим бореться з терористами, які й провокують напруженість", - говорить журналіст Ейад Шурбаджі, який втік у січні з Сирії.

На десятому місці списку знаходиться Бєларусь. На думку експертів CPJ, влада застосовує "різноманітні заходи по боротьбі з пресою", зокрема, політичне переслідування журналістів, заборону на в'їзд в країну представників ЗМІ, які критикують Мінськ, ув'язнених і так далі.

У список CPJ увійшли також Екваторіальна Гвінея, Узбекистан, М'янма, Саудівська Аравія і Куба.

Нагадаємо, що 1 травня неурядова організація Freedom House опублікувала доповідь про становище засобів масової інформації в різних державах. Згідно цьогорічної доповіді ситуація зі свободою преси у світі в 2011 році вперше за вісім років не погіршилася.

Україна у рейтингу свободи преси опустилася з 121-го до 130-го рядка "через зростаючий контроль влади над засобами масової інформації".

В цілому, положення країн СНД в рейтингу залишається незмінним, позитивну динаміку експерти відзначають лише в Грузії (111-е місце). Росія ж на один пункт покращила минулорічний показник і зайняла 172-е місце, розділивши його з Азербайджаном і Зімбабве.

У 2010 році Україна займала в рейтингу свободи слова Freedom House 115 місце, в 2011 - 121 місце.

У рейтингу за 2010 рік оцінювався стан свободи преси в 2009 році, в рейтингу за 2011 - в 2010 році, за 2012 рік - в 2011 році.

Роком раніше Freedom House погіршила ступінь свободи преси в Україні, яка перемістилася в групу "частково вільних".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1237 | Додав: admin | Теги: цензура
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ