Пт, 2024-04-26, 02:06


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 26 » Названо найпроблемніші округи на виборах і хто порушує
20:50
Названо найпроблемніші округи на виборах і хто порушує
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Найбільше проблем під час виборчої кампанії було зафіксовано в 10 округах в різних регіонах країни. Про це повідомляє прес-служба Громадянської мережі "ОПОРА".

За їхніми даними, найбільш проблемними є округи: 95 (Ірпінь, Київська область), 214 (Київ), 105 (Луганськ, Жовтневий район), 153 (Рівне), 73 (Виноградів, Закарпатська область), 186 (Цюрупинськ, Херсонська область) , 24 (Дніпропетровськ, Самарський район), 157 (Суми), 17 (Ладижин, Вінницька область), 52 (Дзержинськ, Донецька область).

"Для запобігання зловживань у найбільш проблемних округах ОПОРА здійснюватиме 100% покриття виборчих дільниць спостерігачами мережі", - повідомила координатор виборчих програм ОПОРИ Ольга Айвазовська.

За її словами, ці округи вибрали за даними з звітів довгострокових спостерігачів, інформації про системні порушення з боку учасників виборчого процесу та жорсткої конкуренції.

Серед найбільших порушень цієї виборчої кампанії ОПОРА назвала використання адмінресурсу, чорного піару, підкупу виборців та порушення правил проведення агітації.

Крім того, ОПОРА підкреслила, що буде стежити за підрахунком голосів у всіх областях України - на 1 тисячі ділянок.

За допомогою швидкого статистичного підрахунку голосів планують зафіксувати результати голосування 2 мільйонів громадян.

При цьому Айвазовська наголосила, що в Україні довіряють результатам екзит-полів, які традиційно проводяться на кожних виборах, проте швидкий статистичний підрахунок голосів є новацією і його суть в тому, щоб оцінити якість виборчого процесу і максимально точно спрогнозувати результати виборів у загальнодержавному багатомандатному окрузі.

За її словами, екзит-пол буде проводитися на 400 дільницях, а статистичний - на 1 тис. У рамках екзит-полу планується опитати від 16,5 до 20 тис респондентів на виході з дільниць, а в рамках статистичного підрахунку голосів активісти ОПОРИ фіксуватимуть результати голосування в протоколах на 1 тис дільниць.

"Ми також будемо проводити паралельний підрахунок явки виборців", - повідомила Айвазовська.

Вона також пояснила, що активісти ОПОРИ будуть здійснювати спостереження в 10 округах по всій Україні. Айвазовська повідомила, що ці округи вибиралися за даними звітів довгострокових спостерігачів на основі інформації про системність порушень з боку учасників виборчого процесу, а також жорсткості конкуренції в конкретному окрузі. Спостерігачі від ОПОРИ будуть працювати на всіх ділянках конкретного округу.

Зокрема, за її словами, контролювати процес виборів "опорівці" мають намір в окрузі №95 (Ірпінь Київської області), де балотується ректор Податкової академії Петро Мельник, в окрузі №105 (Луганськ), де зафіксовано жорстке протистояння між кандидатами від Партії регіонів, КПУ і партії "УДАР", в окрузі №153 (Рівне), де було зафіксовано активне використання адміністративного ресурсу, крім того, до агітації залучалися представники церков.

Також контроль буде проходити в окрузі №73 (Виноградів Закарпатської області), де основне протистояння точиться між кандидатом від партії "Єдиний центр" Іваном Балогою та кандидатом від Партії регіонів Іваном Башком, в окрузі №186 (Цюрупинськ Херсонської області), де основні конкуренти - нинішні депутати Олексій Журавко (Партія регіонів) і Катерина Самойлик (КПУ), в окрузі №24 (Дніпропетровськ), де основні конкуренти - ставленики фінансово-промислових груп, зокрема Яків Безбах, якого підтримує група бізнесмена Віктора Пінчука, і Анатолій Крупський, підтримку якому надає група Ріната Ахметова.

За три місяці мережа "ОПОРА" зареєструвала понад тисячу випадків використання адмінресурсу

Основна ознака цих виборів - неконкурентність. Таку думку під час прес-конференції висловив аналітик кампанії спостереження громадської мережі "ОПОРА" Олександр Неберикут.

"На фініші ця кампанія характеризується масовим сплеском медійної вуличної агітації і зовнішньої реклами, до якої вдаються всі суб'єкти виборчого процесу. Залишаються актуальними основні тенденції кампанії, які були характерні і для попередніх місяців. Зокрема, масштабне використання адмінресурсу, різні форми підкупу і порушення правил проведення агітації", - сказав експерт.

Неберикут зазначив, що належної реакції з боку правоохоронних органів, ЦВК і самих кандидатів на системні зловживання не було. Експерт навів приклади зловживань.

"У Донецькій області міністр освіти Дмитро Табачник і кандидат від Партії регіонів в 46-му окрузі Сергій Клюєв проводили урочистості з нагоди Дня вчителя в місті Артемівську. В рамках заходу міністр вручив місцевим школам 15 комп'ютерів. Кандидат Клюєв подарував освітнім установам 100 комплектів зібрань літературних творів. Таким чином, кандидат, з'єднавши держпрограму комп'ютеризації шкіл з власною благодійною передвиборчою ініціативою, фактично використовував бюджетні ресурси в агітаційних цілях", - підкреслив він.

Він також розповів, що в Харківській області кандидат-мажоритарник, що є братом голови ОДА, Дмитро Добкін у супроводі представників місцевої влади та всіх рідних здійснять вручення школам комп'ютерів, отриманих Україно, як гуманітарну допомогу від Китайської Народної Республіки.

"Такі заходи супроводжуються агітаційними виступами кандидатів, а представлені подарунки позиціонуються як їхній особистий внесок у комп'ютеризацію шкіл. Подібних випадків за три місяці зареєстровано понад тисячу, але за це нікого не зняли з реєстрації. Ознака виборів - це неконкурентність. Серед порушень лідирує адмінресурс", - зазначив Неберикут.

Наймасштабнішим і найтривалішим прикладом використання бюджетного адмінресурсу є програма "Народний бюджет". В її рамках проводить агітаційну кампанію Партії регіонів.

"У рамках бюджетної кампанії агітують на користь Партії регіонів у цілому та окремих кандидатів-мажоритарників від партії: Геннадій Труханов, Леонід Клімов, Іван Фурсін, Олександр Прешман, Віталій Барвіненко, Ігор Плохой, Юрій Крук, Юрій Преснов. Суть кампанії - імітація врахування наказів виборців при формуванні бюджету тієї чи іншої адміністративно-територіальної одиниці на 2012 рік", - сказав Неберикут.

За його словами, впровадження "Народного бюджету" супроводжується гучною інформаційною кампанією, в якій постійно підкреслюється, що це ініціатива Партії регіонів.

За даними ОПОРИ, активно фінансується ремонт доріг, газифікація, ремонт шкіл, лікарень.

Раніше член ОВК №95 (з центром у м. Ірпінь Київської області) повідомив про те, що подання Громадянської мережі "ОПОРА" про реєстрацію офіційного спостерігача на даному окрузі було відхилено.

В ОПОРІ зазначали, що провладні кандидати найбільш активно ведуть виборчу кампанію, а адмінресурс і підкуп виборів - найчастіші порушення під час проведення передвиборчої кампанії у вересні.

Так само Громадянська мережа "ОПОРА" в день виборів, 28 жовтня, проведе паралельний підрахунок голосів і явки виборців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1359 | Додав: adminA | Теги: виборах, хто порушує, найпроблемніші округи
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ