Ср, 2024-04-24, 14:01


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 3 » НБУ: від грошей МВФ Україну відділяє лише підвищення тарифів на газ
11:53
НБУ: від грошей МВФ Україну відділяє лише підвищення тарифів на газ
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Кабінет міністрів виконав практично усі умови угоди з МВФ, окрім підвищення тарифів на газ. Про це заявив глава НБУ Сергій Арбузов.

"Уряд виконав виконав практично усі умови угоди з МВФ, окрім підвищення тарифів на газ, оскільки підвищення рівносильне політичному самогубству", - наголосив Арбузов в інтерв’ю "Дзеркалу тижня. Україна".

Глава НБУ також наголосив, що "на жаль, це питання виявилося надзвичайно заполітизованим".

За його словами, враховуючи, що чи не кожен політик намагається на цих речах спекулювати, і з цього зробили шоу і настільки соціально значущу подію з різко негативним відтінком, то уряд опинився у ситуації, при якій необхідне різке підвищення рівносильно політичному самогубству.

Арбузов, воодночас, вважає, що МВФ, у свою чергу, теж поки нічого не хоче чути про перегляд умов.

При цьому він зазначив, що цей захід, який необхідний для поліпшення фінансового стану НАК "Нафтогаз Україна" і зниження дефіциту бюджету в цілому, можна було б поступово і поетапно реалізувати, забезпечивши необхідні компенсаційні заходи для найменш забезпечених верств населення.

Але за умови, що це відбувалося б в нормальній атмосфері, зі спокійним, завчасним поясненням такої необхідності.

Разом з тим Арбузов оцінив результати останнього візиту делегації України до Вашингтона як "позитивні".

"Обговорювалося питання бюджету на 2012 рік, і міністр фінансів Ярошенко спокійно і аргументовано відповідав на всі запитання. Упевнений, що уряд готовий конкретизувати кожен показник, за яким буде поставлено питання, за винятком цієї болючої теми щодо тарифної політики. Але все одно я розцінюю як позитивний процес, оскільки ми в програмі і проводимо необхідні перетворення", - заявив керівник Нацбанку.

Він також висловив упевненість в тому, що, враховуючи вищесказане, в МВФ "нас повинні почути".

За його словами, Україні потрібно "витримати ситуацію і не допустити, щоб недовиконання певних умов, які не мають вирішального впливу на кінцевий результат, не завадило всій іншій системі досягнутих і виконаних домовленостей".

"Головний позитив, на мій погляд, - це те, що ми продовжуємо співпрацю з МВФ і чекаємо приїзду його місії. А в результаті виникнення відстрочки візиту в уряду з'явився більший часовий лаг для завершення низки програм", - наголосив глава НБУ.

Як повідомлялося раніше, ніяких перешкод для отримання чергового траншу Міжнародного валютного фонду (МВФ) у України не немає, запевняє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Гроші нам зараз, ще раз кажу, не потрібні. Якщо вони будуть потрібні, значить, ми поїдемо до Вашингтона, поставимо умови визначені, виконання умов, які зажадають від нас кредитори, і отримаємо цей транш. Ніяких перешкод для отримання траншу не існує", - сказав він.

Раніше МВФ переніс візит своїх експертів до України, за підсумками якого буде вирішуватися питання про надання Києву чергового траншу фінансової допомоги.

У Києві місію МВФ чекали 29 серпня, тепер поїздка перенесена на кінець жовтня.

23 серпня прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив, що міністр фінансів України Федір Ярошенко і міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Бойко знаходяться у Вашингтоні (США) для переговорів з Міжнародним валютним фондом.

Як повідомлялося, у МВФ невдоволені відмовою України підвищувати тарифи на газ і тепло. Керівництво фонду вимагає щомісячного збільшення тарифів на 10% з липня 2011 року. Про це йдеться в звіті за підсумками переговорів української урядової делегації з керівництвом МВФ в середині червня.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд (МВФ) вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд (15,35 млрд дол за поточним курсом) наприкінці липня. Київ у серпні 2010 року отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд. У грудні 2010 Україна одержала другий транш кредиту на SDR1 млрд.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 860 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ