Пт, 2024-04-19, 11:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 26 » Не кричати під час матчів "Слава Україні! Героям слава!" вимагають від фанів "Шахтаря"
17:02
Не кричати під час матчів "Слава Україні! Героям слава!" вимагають від фанів "Шахтаря"
Інші останні Новини спорту на сайті holosUA.com/

Як відомо, ультрас донецького "Шахтаря" оголосили безстроковий протест. Фани бойкотують домашні матчі своєї команди, протестуючи проти репресій проти них з боку правоохоронних органів. Але акція залишилася непоміченою президентом клубу Рінатом Ахметовим, а керівництво міліції дивується щодо причин, заявляючи про свою непричетність.

"На жаль, у зв'язку з усе сильнішими репресіями з боку органів МВС щодо футбольних фанатів у Донецьку змушені оголосити безстроковий протест і припинити активну підтримку і створення будь-яких хореографій, а щоб уникнути можливих звинувачень і провокацій утримуватися від відвідування домашніх ігор ШД. Це рішення буде реалізовано, починаючи матчем з "Металістом", - свідчить заклик ультрас.

А проте матч з "Металістом" на "Донбас Арені" зібрав рекордну для нинішнього чемпіонату кількість вболівальників - 45 204. А те, що під час поєдинку, програного, до речі, "Гірниками" з рахунком 1:2, не було традиційної шумової підтримки активної частини вболівальників, залишилося непоміченим керівництвом клубу.

"Ультрас мовчали? Скажу чесно, я не звернув уваги на це, тому що був весь у грі. Сьогодні у нас була дуже хороша підтримка вболівальників, і я вдячний їм", - заявив після поєдинку президент клубу Рінат Ахметов.

Та й головний тренер клубу Мірча Луческу заявив буквально наступне: "Мене дивує така поведінка. Навіщо вони приходять, якщо потім ідуть? Вони, напевно, хочуть бути головними. Але ультрас помиляються: головне - це команда... Все, про що свідчить така поведінка ультрас, - те, що вони не належать родині "Шахтаря". Нам дуже шкода".

При цьому раніше керівництво донецького клубу пообіцяло захистити своїх фанів у кожному окремому випадку, якщо будуть докази, яких поки що фани не надали, репресій з боку міліції.

Відхрестилися від усіх звинувачень і в донецькому управлінні міліції: "Заява "всіх груп ультрас і активних фанатів "Шахтаря" про посилені репресії з боку органів МВС до футбольних фанатів у Донецьку" викликає здивування у керівництва обласного главку міліції", - свідчить повідомлення на сайті ГУМВС України в Донецькій області.

Як пише "Донецьк. Коментарі", цитуючи одного з лідерів донецьких ультрас, ставлення міліції до фанів змінилося після того, як фани київського "Динамо" виконали речівку, що стала одразу хітом, "Спасібо житєлям Донбаса за прєзідента...".

"Міліція нас почала пресувати відразу ж після того, як фани київського "Динамо" "прославилися" своєю речівкою "Спасібо житєлям Донбаса...", - цитує видання одного з лідерів ультрас-угруповань "Шахтаря". - За межами стадіону у нас відбирали банери та плакати. Причому, робилося це в доволі грубій формі. Нас викликали "на співбесіди", вимагаючи відмовитися від "радикальних", "ксенофобських" і "націоналістичних" гасел і кричалок.

Скажіть, що може бути злочинного в патріотизмі, якщо ми кричимо "Слава Україні!", а фани з іншого сектора нам відповідають "Героям слава!". А що нам накажете кричати "Слава КПРС!" чи "Партії регіонів слава!", - обурюється ультрас.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини спорту | Переглядів: 840 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ