Сб, 2024-04-20, 16:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » Не "передати куті меду"- МЗС Польщі натякає Януковичу
10:49
Не "передати куті меду"- МЗС Польщі натякає Януковичу
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент Віктор Янукович намагається "торгуватися з Європою", яка вимагає перегляду вироку екс-прем'єрові Юлії Тимошенко, повідомляє УНIАН.

Таку думку висловив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю програмі "Горизонт" телеканалу TVN24 в неділю, 30 жовтня.

Глава польського зовнішньополітичного відомства сказав, що "текст угоди про асоціацію між Україною і ЄС узгоджений, і це успіх польського головування в ЄС", проте, остаточні рішення за асоціацією не ухвалені.

І, за його словами, "про це має знати президент України Віктор Янукович".

"Коли торгуєшся, то можна переоцінити свої сили", - підкреслив польський міністр.

Сікорський також сказав, що у разі підписання угоди про асоціацію з ЄС, контакти між Україною і Євросоюзом будувалися б на принципах стосунків як з Норвегією або Швейцарією.

Як повідомлялося, Європарламент 27 жовтня ухвалив резолюцію по внутрішньополітичній ситуації в Україні. Євродепутати назвали вирок Тимошенко "судовим зловживанням з метою політичного придушення провідного опозиційного політика".

Європарламент закликав українське керівництво забезпечити справедливий апеляційний розгляд у справі екс-прем'єра.

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Раїса Богатирьова після зустрічі у Варшаві з Президентом Польщі Броніславом Коморовським назвала можливим парафування угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом на грудневому саміті, тобто до кінця 2011 року.

Документ передбачає також створення зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, 24 жовтня під час виступу президента Європейської народної партії Вілфреда Мартенса було висловлено пропозицію не парафувати в грудні 2011 року Угоду про асоціацію, оскільки президент України Віктор Янукович не виконує своїх обіцянок.

"Справа не в особистості Юлії Тимошенко. Ви не розумієте або не хочете зрозуміти, що наша позиція - це не про неї, а про те, що рішення, ухвалені урядом, прем'єром - це політичні рішення, за які не саджають до в'язниці. Використовуючи вашу логіку, у в'язницю можна відправити практично будь-який уряд, будь-якого прем'єра будь-якої європейської країни".

"У вас же це можливо. В ЄС ми поділяємо і захищаємо одні цінності. І зараз склалася ситуація, коли ми з українцями розмовляємо різними мовами, навіть сидячи за одним столом. Але так довго тривати не буде - ЄС не поступиться своїми принципами, на яких, власне, його і побудовано", - резюмував дипломат.

Раніше Європейський Союз підтвердив, що саміт Україна-ЄС відбудеться в грудні. На цьому саміті мали завершити переговорний процес щодо підписання Угоди про асоціацію України та ЄС.

Але президент України заявив, що Київ готовий перенести на більш пізній термін підписання угоди про асоціацію та створення зони вільної торгівлі, заплановане на грудень, якщо європейські лідери будуть до цього не готові у зв'язку з вироком Тимошенко.

Нагадаємо, що політики Європейського Союзу розкритикували вирок Тимошенко, назвавши суд над екс-прем'єром політично вмотивованим. Зокрема голова європейського парламенту Єжи Бузек висловив стурбованість ситуацією у сфері верховенства права в Україні у зв'язку з вироком Юлії Тимошенко і закликав українську владу поважати принципи, які є необхідною умовою для підписання Угоди про асоціацію.

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки, віце-президент Європейської комісії Кетрін Ештон заявила, що кримінальне переслідування Тимошенко є політично вмотивованим, а винесений вирок не поважає міжнародних стандартів. Це - неприйнятно для країни, яка проголошує відданість європейським цінностям.

Зазначимо, що 20 жовтня в Брюсселі офіційно завершилися переговори про створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Угода про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС може бути парафована, а потім підписана окремо від Угоди про асоціацію, вважають в українській владі. Європа ж розглядає створення ЗВТ в одному пакеті з асоціацією.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1159 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ