Чт, 2024-04-18, 21:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Лютий » 11 » Не принесли прориву багатогодинні переговори в "нормандському форматі"
10:00
Не принесли прориву багатогодинні переговори в "нормандському форматі"
Інші останні Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні на сайті holosUA.com/

Зустріч радників лідерів країн "нормандського формату” тривала понад 9 годин, але сторони не узгодили спільної заяви. Джерело назвало переговори "важкими".

Зустріч радників лідерів країн у "нормандському форматі", яка закінчилася у Берліні в ніч на п'ятницю, 11 лютого, не призвела до прогресу в переговорах по Донбасу на тлі напруженості на кордоні Росії та України.

Консультації за участі представників Німеччини, Франції, Росії та України тривали понад дев'ять годин. "Це були складні переговори, в яких виявились різні позиції та різні варіанти рішень (конфлікту)", - розповів агентствам ЗМІ співрозмовник у німецько-французьких дипломатичних колах.

Водночас сторони виявили спільну позицію щодо необхідності дотримання мінських домовленостей, укладених 2014 року. Учасники переговорів налаштовані продовжити роботу над "повною реалізацією" цих домовленостей, зазначило джерело.

Тристороння контактна група по Донбасу має активізувати роботу

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак визнав, що учасникам переговорів не вдалося узгодити спільної заяви, але всі вони виступили за "розблокування та активізацію роботи Тристоронньої контактної групи (ТКГ)". "Усі учасники "нормандського формату" зацікавлені, аби процес у ТКГ був ефективним. Останнім часом, на жаль, ТКГ не приймала рішень", - підкреслив Єрмак. Наступне засідання ТКГ має відбутися 2 березня.

Він також додав, що нова зустріч "нормандської четвірки" відбудеться зовсім скоро.

За словами заступника керівника адміністрації президента РФ Дмитра Козака, який представляв Росію на переговорах, учасники консультації в Берліні не обговорювали можливість зустрічі лідерів чотирьох країн.

"У цій ситуації ніхто навіть не ризикнув підіймати це питання, оскільки немає предмета для цього ", - заявив Козак під час відповіді на питання агентства "Інтерфакс". Він підкреслив, що під час зустрічі в Берліні про наступну зустріч радників також не домовились. За його словами, треба дочекатись зустрічі ТКГ та подивитись, як вона пройде.

Козак також заявив, що Берлін та Париж "із розумінням ставляться" до необхідності діалогу між Києвом та представниками окремих районів Донецької та Луганської областей, проте "готовності проявити достатню твердість" у цьому питанні не виявляють".

Перша зустріч на рівні радників лідерів країн у "нормандському форматі" у 2022 році пройшла 26 січня в Парижі. За її результатами вперше за два роки вийшла спільна заява, в якій висловилась підтримка безумовного режиму припинення вогню на Донбасі. Остання зустріч глав держав і урядів України, Німеччини, Франції та Росії пройшла у Парижі у грудні 2019 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні | Переглядів: 490 | Додав: adminA | Теги: багатогодинні переговори, нормандський формат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ