Ср, 2024-04-24, 17:12


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 7 » Неґречне повідомлення: Лукашенко Кремлеві більше не друг
15:37
Неґречне повідомлення: Лукашенко Кремлеві більше не друг
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

  Бєларуський Батька отримав вербальний ляпас, пишуть ЗМІ: російський президент у відеоблозі підкреслено спокійно відчитав Олександра Лукашенка, немов школяра. Люта і нарочито публічна "словесна війна" між Бєларуссю і Росією наводить на думку, що Кремль припиняє підтримку Лукашенка і дає зрозуміти це бєларусам напередодні виборів.

Москва втрачає терпіння у відносинах з союзною Бєларуссю і її авторитарним президентом, пише постійний автор Die Welt Манфред Квірінг. "Відправником прикрого послання став Дмитро Медведєв, - пише оглядач, - але ж Лукашенко вважав, що йому добре вдається обводити російського колегу навколо пальця". Останній диктатор Європи не хотів сприймати молодого політика в Кремлі серйозно - зухвалості, які він дозволяв собі на адресу Москви останнім часом, "примушували 45-річного Медведєва гнівно червоніти".

І ось у своєму відеоблозі російський президент підкреслено спокійно вичитує бєларуського лідера, немов школяра. Медведєв визнає, що Бєларусь ще й досі залишається "нашим найближчим союзником", однак підкреслює, що вже 20 років Росія надає Бєларусії значні субсидії на придбання енергоресурсів, а в подяку бєларуське керівництво останнім часом культивує "антиросійську риторику". Москву, пише Квірінг, найбільше дратує те, що вона опинилася в ролі основного зовнішнього ворога Мінська. У різкій формі Медведєв порадив бєларуському керівництву зайнятися внутрішніми проблемами.

Відносини між Москвою і Мінськом загострилися напередодні президентських виборів, намічених на 21 грудня, зазначається в статті. Вперше Москва не приховує, що нічого не має проти перемоги опозиційного кандидата".

Олександр Лукашенко лютує аж підскакує. Він розуміє, що майбутнє його синів, яких він уже бачить своїми політичними спадкоємцями, в цьому сенсі є під загрозою.

Чому російський президент Медведєв обрушився з критикою на бєларуського президента Лукашенка, аналізує оглядач The Christian Science Monitor Фред Вейр. Люта і нарочито публічна "словесна війна" між Бєларуссю і Росією наводить на припущення, що Кремль збирається припинити підтримку Лукашенка: "той говорить, як найкращий друг Москви, але насправді вже давно робить все по-своєму".

Минулого тижня перед журналістами Лукашенко поскаржився на "потік безсовісної брехні, дезінформації і відвертих дурниць" про Бєларусь на російських ЗМІ і припустив, що кремлівські лідери мало що знають про Бєларусь або просто нею не цікавляться. Медведєв обурився: у щотижневому відеоблозі він дав зрозуміти, що російські дотації Бєларусі можуть припинитися. Медведєв особливо вказав на те, що Лукашенко не дотримав обіцянки визнати Абхазію і Південну Осетію.

За словами аналітиків, важко зрозуміти, що це: лише реакція Кремля на події чи здійснення плану щодо зміщення Лукашенка. Лідери бєларуської опозиції кажуть, що публічна сварка з Кремлем вочевидь ослабила Лукашенка і, можливо, підвищила рівень політичної свободи в Бєларусі. Опозиції дозволяють зустрічатися з виборцями і збирати підписи, хоча все ще не дають доступу до ЗМІ, повідомив один з кандидатів в президенти Ярослав Романчук.

На цьому тижні Лукашенко пригрозив вийти з союзної держави з Росією, ОДКБ і Митного союзу. "В останні тижні він заграє з Китаєм і Туреччиною в пошуках економічної допомоги, говорить про новий підхід до відносин зі США, ЄС і навіть НАТО. Але багато експертів вважають, що його режим загнаний в кут", - йдеться в статті. На погляд Миколи Петрова з Carnegie Center (Москва), своєю реакцією Кремль хоче повідомити бєларусів, що Лукашенка більше не вважають другом Росії. На думку Романчука, Кремль був би радий забути про Лукашенка і співпрацювати з будь-яким відповідальним лідером бєларуської опозиції.

Переклад InoPressa

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1065 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ