Пт, 2024-04-26, 18:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 27 » Не стріляйте в піаніста: депутати зрікаються кнопкодавства
12:10
Не стріляйте в піаніста: депутати зрікаються кнопкодавства
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Нинішній склад Верховної Ради може на останньому засіданні ухвалити постанову про персональне голосування у новому парламенті. Про це повідомив депутат від БЮТ Сергій Сас в ефірі телеканалу ICTV.

"Немає жодної проблеми винести на засідання ще цієї Верховної Ради, яке відбудеться 4 грудня, проект постанови… До речі, я його вже підготував, про всяк випадок, - проект постанови, для того щоб проголосувати і ввести систему "Рада" в дію, затвердивши положення", - зазначив депутат.

"В такому разі Верховна Рада сьомого скликання почне роботу вже в новому режимі, абсолютно без проблеми особистого голосування", - уточнив він.

В свою чергу представник президента у парламенті, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявив, що партія "зацікавлена в особистому голосуванні".

"Насправді питання довіри і легітимності Ради, в першу чергу, стосується правлячої політичної сили. Ми абсолютно чітко усвідомлюємо, що ганьба за голосування чужими картками насамперед буде стосуватися тієї політичної сили, яка утворить більшість", - запевнив він.

"Наша фракція готує проект рішення, який стосуватиметься запровадження системи персонального голосування. І тут уже говорили про кілька варіантів", - розповів Мірошниченко.

"Зокрема, або це буде американський варіант, як голосують у Конгресі США… Проблема персонального голосування існує в усіх парламентах. Скажімо, в Конгресі за півгодини до голосування лунає дзвінок, і всі конгресмени збираються на голосування. У німецькому парламенті так само є практика негативного голосування, коли ставлять питання: хто проти? В інших парламентах є практика, коли голосують один день", - уточнив депутат.

При цьому він додав, що "саме серед цих варіантів буде вестися дискусія, в середу ми проаналізуємо всі і консолідовано ухвалимо рішення, разом з нашими колегами, які сьогодні особливо емоційно коментують його весь час".

Оробець: сенсорна кнопка в Раді поверне мажоритарників виборцям

Народний депутат України від Об'єднаної опозиції Леся Оробець знає, як змусити депутатів особисто голосувати в парламенті. Про це вона заявила в прямому ефірі телеканалу TBi.

"Ще при Яценюку-спікері було встановлено сенсорну кнопку. І зараз Чечетов і Ко говорять про несертифіковану систему. І переживають, що ця кнопка зашкодить здоров'ю народних депутатів. Не зашкодить. Система працює дуже просто. Однією рукою ти тримаєш цю сенсорну кнопку, апарат пересвідчується, що біля апарата жива людина, іншою тиснеш кнопку. Це треба зробити за 10 секунд, тому карточки сусідів ти не встигнеш обслужити. Це поверне людям їхніх мажоритарників, а не Чечетову стопку карток", - заявила Оробець.

Депутат також заявила: "Якщо не буде особистого голосування, то немає сенсу говорити про розподіл комітетів, місць. Комітети зараз не працюють, ключові закони навіть не заходять у комітет".

У ПР закликали опозицію навчити своїх депутатів особисто голосувати за кожен законопроект

Опозиціонери мають виконувати норми про персональне голосування так само сумлінно, як вони того вимагають від представників більшості. Про це сказав народний депутат від Партії регіонів, представник президента у Верховній Раді Юрій Мірошниченко.

"Голосувати за персональне голосування нам не потрібно, оскільки є припис Конституції, який зобов'язує всіх народних депутатів реалізовувати свої право на ухвалення рішення особисто. Це передбачає персональне голосування не лише представників більшості, а й представників опозиції, які так само мають обов'язки перед своїми виборцями. І щодо кожного законопроекту, проекту постанови, які розглядаються Верховною Радою, вони зобов'язані висловити своє особисте ставлення – "за", "проти", "утримався", - наголосив нардеп.

Мірошниченко додав: "Саме тому електронна система, яка має назву "Рада", має три кнопки – зелену, червону і жовту. Ми сподіваюся, що наші колеги, які вже сьогодні себе позиціонують як опозиція, хоча це не доконаний факт, я не знаю, чому вони вже себе визнали меншістю, теж цього дотримуватимуться".

"Регіонал" закликав опозиціонерів виконувати норму про персональне голосування за кожен законопроект так само сумлінно, як вони цього вимагають від депутатів більшості.

"Ми сумніваємося, що вони (опозиціонери) так само будуть принципово ставитися не лише до представників Партії регіонів і до більшості, а й до себе, так само будуть працювати зі своїми депутатами, щоби вони були присутні на робочих місцях на момент голосування і висловлювали своє ставлення до того чи іншого закону шляхом персонального голосування", - підкреслив парламентар.

Раніше голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк заявив, що новообраний парламент не розпочне роботу, доки не буде ухвалено положення про особисте голосування народних депутатів.

22 листопада між новообраними народними депутатами стався перший парламентський конфлікт - представники опозиції відмовилися брати участь у підготовці першого засідання Верховної Ради VII скликання. Члени партій "Батьківщина", "Свобода" та "УДАР" зажадали від Партії регіонів, комуністів і частини самовисуванців впровадити систему персонального голосування і покинули засідання підготовчої групи, почувши відмову більшості розглянути це питання в першу чергу.

Після демаршу опозиції депутати, що залишилися, без проблем обрали головою групи спікера Володимира Литвина, який пообіцяв виступити в традиційній ролі "примирителя протиборчих сторін".

Партія регіонів обіцяє до 28 листопада запропонувати свій варіант документу про персональне голосування депутатів у парламенті.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: кнопкодавства, піаніста
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ