Пт, 2024-04-26, 22:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 10 » Не все так просто - грішать на Росію, яка таким чином "спробувала зіпсувати обличчя України перед ЄС" - бійка фанів у Києві
14:14
Не все так просто - грішать на Росію, яка таким чином "спробувала зіпсувати обличчя України перед ЄС" - бійка фанів у Києві
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Британські фанати почали прибувати до Києва ще за кілька днів до матчу Україна - Англія. Деякі самостійно - як-от учасники бійки в самому центрі столиці, яка сталася в неділю, 8 вересня, ввечері.

У популярному пивному барі в самому центрі Києва напередодні матчу вирішили зацікавити англійських фанатів повтором донецького поєдинку Євро -2012 Україна – Англія (українцям в тому матчі не зарахували гол - ред.). За словами очевидців, серед відвідувачів ресторану було і близько 10 британців, які дуже бурхливо відзначали торішню перемогу.

"Вони кричали як божевільні, обнімалися, а потім один з них виліз на стіл і почав танцювати," - розповідають очевидці.

Ніхто з відвідувачів так і не зрозумів, звідки взявся натовп молодих хлопців.

Журналіст, який випадково того вечора опинився на місці події, помітив кількох людей, що тікали з ресторану. Їхні обличчя були закриті косинками, на головах - капюшони, одягнені в темні спортивні куртки. Першою жертвою став англієць, який курив за територією літнього майданчика. Земляки кинулися його рятувати.

Далі почалася колотнеча. У хід йшло все, що потрапляло під руку. Пляшки, стільці, столи, квіткові горщики. Одного з британців вдарили в плече ножем, іншому дісталося пляшкою по голові.

Бійка тривала близько 2-3 хвилин. Після неї на тротуарі залишилися склянки, розбиті вазони та меблі. Від кафе в бік Прорізної тягнувся слід крові.

Міліція прибула на місце досить оперативно.

Як розповіли в МВС України, незважаючи на відмову, кримінальне провадження таки відкрили за статтею " Хуліганство".

Пошук нападників у найближчих дворах і парках результату не дав. У лікарню з ножовим пораненням теж ніхто не звертався. Та й самі англійці, що брали участь у бійці, немов розчинилися в повітрі. Клуби, які привезли з Британії вболівальників до Києва на матч, про них нічого не знають. Від госпіталізації англійці теж відмовилися.

"В одного хлопця була розбита голова, у другого ніс і пару порізів на руці і на тілі, - розповіли медики в 17-й київській лікарні. - Ми запропонували хлопцям госпіталізацію, але отримавши першу допомогу, вони зібралися, викликали таксі і поїхали".

Напад не злякав гарячих англійських фанатів. 9 вересня, на наступний день після бійки, рейсами з Лондона до Києва прибули ще півтори тисячі вболівальників і близько тисячі прибудуть до Києва 10 вересня.

"Міліція несе службу в бронежилетах, групи розосереджені по всьому Києву, найбільше правоохоронців у центрі столиці," - заявили в МВС.

У посольстві Великобританії рекомендують своїм громадянам дотримуватися запобіжних заходів і не ходити наодинці. Про це йдеться в матеріалі Олександра Федченка "Англійські вболівальники: якби не міліція, нас би вбили", газета "Комсомольская правда в Украине".

Експерти припускають, що бійка була політичною провокацією, а не розбірками фанів

"Англійців було чоловік 40, - згадує продавщиця кави Анна. - Сиділи на терасі, горланили свої пісні. Один за "двадцятку" купив у мене український прапорець, який висів на машині. Почав сваритися з перехожими. Я вже зачинялася, коли з Прорізної набігли ті хлопці. Всі в спортивних штанях, кросівках, капюшонах. Кидали пляшками, кілька до мене долетіло".

"Під час Євро в Україні нас приймали як рідних. Чому фанати побилися вчора, не знаємо. Це точно був побутовий конфлікт", - каже Марвін з Лондона. На нозі має татуювання - емблему футбольного клубу "Вест Хем".

Міліціонери розповідають, що англійцям надали допомогу і відпустили. Писати заяви до міліції ті відмовилися.

"Бійку спровокували", - вважає британський журналіст Тім Вайт, який був свідком події.

В офіційному фан -клубі київського " Динамо" сутичку не коментують. Відхрещуються від неї і в неофіційному :

"Чого це вони вирішили, що це футбольні розбірки? Такі бійки відбуваються після матчів, а не до. Це провокація. Мабуть, Росія, бо вони часто їздять у Київ, щоб тільки побитися", - припускає очевидець Тарас.

"То були не фанати, - переконаний дослідник хуліганських культур Іван Семесюк. - Фанати б'ються стільцями, келихами, а тут були ножі. Цих людей найняли, щоб зіпсувати імідж України в Європі. Думаю, це російські спецслужби".

Збірні України та Англії зустрічаються на полі спорткомплексу "Олімпійський" увечері 10 вересня. На матчі очікують до двох тисяч британських уболівальників. З ними приїдуть семеро тамтешніх поліцейських. Про це пише Ксенія Кисіль у матеріалі " На Хрещатику побили трьох англійців", "Газета по-українськи".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: Києві, бійка фанів, зіпсувати обличчя України перед ЄС, Росію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ