Вт, 2024-04-23, 20:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 19 » Недружна російська опозиція, куці реформи Кремля
14:37
Недружна російська опозиція, куці реформи Кремля
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Активістів протестного руху згуртувала ейфорія "зими невдоволення", навесні ж знову вилізли на світ розбіжності. Багато кинули сили на досягнення змін у локальному масштабі: так, в Астрахані новою надією опозиції став Олег Шеїн - "важливий історик в окулярах", який оголосив голодування. Кремль, визнавши, що ситуація під контролем, намагається вихолостити обіцяні політичні реформи, зауважують ЗМІ.

Оглядачка The Washington Times Наташа Дофф назвала коментар про російську опозицію "Серйозний розкол в антипутінському русі". Сьогодні, через чотири місяці після масових мітингів у грудні, російська опозиція залишається все ще недружною і роз'єднаною, вважає журналістка. "Поза акціями протесту ми не здатні нічого робити, бо у всіх різні думки", - сказав в інтерв'ю газеті депутат Ілля Пономарьов.

Здавалося б, в опозиції були всі шанси на успіх: невдоволення путінським режимом набрало рідкісного напруження, мовиться в статті. Журналістка припускає, що невдоволення зросте, коли люди усвідомлюють, що Путін навряд чи зможе виконати передвиборні обіцянки.

Багато лідерів протестного руху кинули сили на досягнення змін у локальному масштабі - наприклад, підтримують незалежних кандидатів, які стверджують, що їхні перемоги на виборах мерів було "вкрадено", розповідає читачам Дорф. Політична активність на місцях - один з небагатьох варіантів, що залишилися в опозиції. Після неефективної демократії останніх 20 років росіяни вкрай недовірливо ставляться до всіх, хто займається політикою у складі партій, пояснює автор.

Закон про спрощення реєстрації партій лише зашкодить справі, вважає автор статті, оскільки "він заохотить єдину опозицію розпадатися на сотні дрібних партій, що майже не мають шансів на здобуття реальної сили".

Нехай у російській столиці протестний рух деморалізований, але в провінції все ще більш ніж достатньо розсерджених людей, пише на сайті Bloomberg журналіст Леонід Бершидський. "Їм менше втрачати, ніж ситим москвичам, і обраний президент Путін поки що не придумав, як з ними впоратися".

В Астрахані новою надією опозиції став Олег Шеїн - "важливий історик в окулярах", як характеризує його автор. Шеїн більше місяця тримає голодування. "Він ризикує життям, щоб довести, що його несправедливо позбавили перемоги на виборах мера міста. Федеральні чиновники, зокрема Путін, були змушені звернути на це увагу", - йдеться в публікації. Зрештою голова ЦВК Чуров погодився переглянути відео з виборчих дільниць разом з Шеїним, а сам Шеїн, отримавши відеоматеріали, яких домагався, подав до суду.

Голодування Шеїна в чомусь більш небезпечне для Путіна, ніж мирні московські мітинги минулої зими. Що станеться, якщо Шеїн помре? Астрахань вибухне, хвиля протестів пошириться по провінції? У будь-якому випадку, вважає автор статті, Шеїн вже продемонстрував, що провінція може стати для опозиції набагато більш сильною і відчайдушною базою підтримки, ніж Москва.

Кремль поклявся провести реформи, але тепер, мабуть, намагається їх вихолостити, пише на сторінках The Wall Street Journal Грегорі Вайт. Серед пропозицій Медведєва, які тепер "ослаблені", - нові правила реєстрації партій (вони дозволять створити десятки партій, але партіям не дозволяється формувати блоки); повернення виборів губернаторів, але із застереженням, що Кремль зберігає важелі впливу на добір кандидатів для реєстрації; створення суспільного ТБ, але з керівником, призначеним з Кремля.

На думку автора статті, обіцяні реформи еволюціонували на тлі того, що Путін переміг на президентських виборах, а хвиля протесту спала.

"Результатом стане не відновлення механізмів зворотного зв'язку з суспільством, а ескалація недовіри до системи", - каже політолог Олександр Кинєв. Реформи, спочатку спрямовані на підвищення гнучкості системи, тепер зроблять її більш крихкою і послаблять здатність реагувати на події.

Тимчасом, "поки обговорювалося закон про відновлення виборів, Кремль призначив низку нових губернаторів на 5-річний термін у регіонах, де уряд не має особливої підтримки", йдеться в статті.

"Страх минув, і вони думають, що ситуація під контролем, - сказав Геннадій Гудков про кремлівських чиновників. - Але вони помиляються. Хвиля протестів просто набуде інших форм". На 6 травня опозиція призначила велику демонстрацію в Москві, додає видання.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: реформи Кремля, Недружна російська опозиція
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ