Пт, 2024-04-19, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 12 » Негода, міграція, тероризм - у Давосі назвали основні світові ризики 2017 року
13:48
Негода, міграція, тероризм - у Давосі назвали основні світові ризики 2017 року
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Провідними ризиками для людства у 2017 році експерти Світового економічного форуму назвали екстремальні погодні явища, вимушену масову міграцію й терористичні атаки, передає BBC.

Щорічна доповідь про світові ризики була представлена на зустрічі неурядової організації у Давосі.

До п'ятірки ризиків, ймовірність яких оцінюється як висока, автори доповіді також внесли природні катастрофи й великі шахрайства, пов'язані з маніпуляціями із базами даних.

За останній рік п'ятірка найбільш ймовірних ризиків змінилася. 2016 року експерти ВЕФ ставили на перше місце у списку потенційних небезпек широкомасштабну міграцію, а терористичних нападів взагалі не було в першій п'ятірці, їхнє місце займали "міждержавні конфлікти з регіональними наслідками".

У список також увійшли кібератаки, незаконна торгівля (у тому числі зброєю, радіоактивними речовинами, наркотиками, товарами, обіг яких заборонений або обмежений), міждержавні конфлікти й провали урядів.

Потенційними небезпеками, які в разі реалізації матимуть найбільш руйнівний ефект, експерти ВЕФ називають використання зброї масового ураження, екстремальні природні явища та природні катастрофи, водну й продовольчу кризу, а також безробіття.

У доповіді наводяться й різні довгострокові ризики, які з року в рік нікуди не зникають. Серед них - майнова нерівність, яке веде до соціальної і політичної поляризації та, як наслідок, до слабкого зростання економіки і уповільнення технологічного прогресу.

Невдоволення політичною ситуацією в багатьох країнах породило і зростання підтримки популістів. Як пишуть експерти Давосу, особливо яскраво це явище проявилося 2016 року.

Прикладами цієї небезпечної тенденції, на їхню думку, служать підсумки референдуму у Великій Британії, на якому більшість мешканців країни проголосували за вихід з ЄС, а також перемога на президентських виборах в США республіканця Дональда Трампа.

Експерти ВЕФ вважають, що зараз прийшов час замислитися з приводу реформування ринкового капіталізму.

Загалом вони пишуть про необхідність суспільних змін: багато людей, особливо старше покоління і найменш освічена частина населення, відчувають, що залишилися позаду і не встигають за суспільними змінами. Це призводить до соціальних конфліктів, а в майбутньому може породити безліч нових ризиків, пишуть експерти.

У ВЕФ пишуть також про необхідність зберегти систему глобального співробітництва, яка останнім часом погано працює на тлі сирійської та інших проблем.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, а також очільники Франції й ФРН Франсуа Олланд та Ангела Меркель цього року скасували свої раніше заплановані візити до Давосу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: міграція, негода, давос, тероризм, основні світові ризики 2017 р
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ