Пт, 2024-04-26, 16:10


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 17 » Негода позбавила світла Центральну і Південну Україну
12:38
Негода позбавила світла Центральну і Південну Україну
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

У ніч проти 17 липня внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 151 населений пункт, повідомляє прес-служба МНС.

Знеструмлено населені пункти в семи областях України: у Черкаській - 46, Полтавській - 38, Київській - 31, Одеській - 19, Херсонській - 10, Дніпропетровській - 5, Кіровоградській – 2.

До відновлення енергопостачання залучені бригади обленерго.

Станом на 7.00 вівторка з 409 населених пунктів, які були знеструмлені попередньої ночі, відновлено електропостачання в 332 населених пунктах у десяти областях.

Нагадаємо, що в ніч проти 16 липня внаслідок сильного дощу та шквального вітру, що налетіли на Черкаську область у неділю, загинула одна людина.

Варто також нагадати, що через зливу 12 липня під водою опинився й обласний центр Волині місто Луцьк.

Зазначимо, що місяць тому негода наробила лиха на заході України. Перечинським районом Закарпаття пронісся смерч. В епіцентрі стихії опинилася Тур'я Бистра. У селі майже не лишилось обійстя, якого б не зачепив сильний вітер.

Раніше повідомлялось, що внаслідок дощу і сильних буревіїв у п'яти областях було знеструмлено 93 населених пункти. Також над Луганськом пронісся сильний буревій. 3 червня внаслідок складних погодних умов (дощ, гроза, сильний вітер) у місті Луганську, через спрацювання систем захисту ліній електропередач, знеструмлено 2 тис 94 приватних житлових будинки. Через негоду травмувалися три особи, з них двоє дітей (одну дитину з черепно-мозковою травмою госпіталізовано).

Нагадаємо, 11 липня внаслідок несприятливих погодних умов (зливи, пориви вітру), через спрацювання систем захисту ліній електропередач, в Україні було знеструмлено 79 населених пунктів.

Без світла опинилися населені пункти у трьох областях, а саме: у Рівненській - 31, у Львівській - 29 і в Тернопільській - 19. До відновлення енергопостачання залучено бригади обленерго.

Через проблеми з електрикою кілька поїздів не змогли дістатися до Криму

17 липня вранці кілька потягів не змогли дістатися до Криму. На вокзалі в Сімферополі заспокоюють, що це через відсутність струму, повідомляє "Сегодня".

Зокрема, фірмовий "Гірник" сполученням Донецьк - Севастополь (№47), Вітебськ - Сімферополь (№491), Дніпропетровськ - Сімферополь (№89), Москва - Сімферополь (№29), Кривий Ріг - Сімферополь (№143) спізнюються як мінімум на 2 години. Наприклад, київський №39 мав прибути о 4.15, але до 8-ї ранку його ще не було.

У довідковій тих, хто зустрічає, заспокоюють: "Не хвилюйтеся, просто пропала електрика".

"Судячи по тому, що кримські електрички за напрямами Євпаторія, Севастополь відправляються за розкладом, несправність мереж десь у районі Новоолексіївка, Мелітополя", - припускають місцеві таксисти, які нудьгують на привокзальній площі без роботи.

У негоді винні активні атмосферні фронти, заявили в Гідрометцентрі

Гідрометцентр називає винуватцем негоди, яка вдарила по кількох регіонах України в останні дні, є активні атмосферні фронти, повідомляє ТСН.

У деяких областях за день випала двомісячна норма опадів, підрахували синоптики. Вони пообіцяли, що інтенсивні зливи зі шквалами та градом триватимуть лише до вечора вівторка. А далі негода піде на спад.

Уже з 18 липня максимальна температура повітря знизиться до 28 градусів, погода стабілізується і небо проясниться. Спокійних погодних умов синоптики очікують як мінімум до 23 липня.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 990 | Додав: admin | Теги: негода, Україна
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ