Вт, 2024-04-23, 13:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2023 » Травень » 20 » Непохитну підтримку світових лідерів України підтверджує комюніке саміту G7
09:31
Непохитну підтримку світових лідерів України підтверджує комюніке саміту G7
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лідери країн "Групи семи", що зустрілися в Хіросімі, видали спільне комюніке, в якому виклали головні рішення саміту, зокрема, підтвердили непохитну підтримку України у її боротьбі проти російської агресії.

Повний текст комюніке оприлюднений на сайті Європейської Ради.

"Ми, лідери "Групи семи" (G7), зустрілися в Хіросімі для щорічного саміту з 19 по 21 травня 2023 року, та є об’єднаними сильніше ніж будь-коли у рішучості зустріти глобальні виклики цього моменту та прокласти курс для кращого майбутнього. Наша робота основана на повазі до Хартії Об’єднаних Націй (ООН) та на міжнародному партнерстві", - йдеться у комюніке.

Зокрема, як наголошується у документі, сторони дійшли згоди здійснити конкретні кроки, що спрямовані на вирішення найгостріших проблем сьогодення. Першим питанням у цьому контексті позначена ситуація в Україні.

"Ми здійснили конкретні кроки… для підтримки України так довго, як це буде необхідним, перед фактом протиправної агресивної війни росії", - йдеться у комюніке.

Інші рішення саміту стосуються зміцнення режиму роззброєння та ядерного нерозповсюдження, координації зусиль у забезпеченні економічної стійкості та економічної безпеки, забезпечення переходу до «чистої енергії» для розвитку економіки як в країнах G7, так і за межами цієї організації. Сторони видали так звану «Хіросімську заяву щодо стійкої глобальної продовольчої безпеки», яка покликана надати країнам-партнерам допомогу в задоволенні потреб сьогодення.

Лідери G7 також оголосили про намір інвестувати 600 мільярдів доларів США у фінансування розвитку якісної інфраструктури, яка дозволить подолати існуючі глобальні виклики.

Окремий розділ комюніке присвячений Україні.

"Ми ще раз у найбільш рішучих термінах засуджуємо агресивну війну росії проти України, що являє собою серйозне порушення міжнародного права, включаючи Хартію ООН. російська жорстока агресивна війна є загрозою для усього світу, вона порушує фундаментальні норми та принципи міжнародного спів-товариства. Ми підтверджуємо нашу непохитну підтримку для України так довго, як це буде необхідним, щоб досягти все-охоплюючого, справедливого та тривалого миру", - йдеться у документі.

Комюніке нагадує, що лідери G7 видали окрему заяву по ситуації в Україні, яка містить чіткі спільні наміри та конкретні дії.

"Ми зобов’язалися інтенсифікувати нашу дипломатичну, фінансову, гуманітарну та військову підтримку для України, підвищити ціну для росії та для тих, хто підтримує її військові дії, та продовжувати долати негативний вплив війни на решту світу, зокрема, на найбільш вразливих людей", - йдеться у спільному документі саміту "Групи семи".

Як повідомлялося, в Японії триває 48-й саміт "Групи семи", який продовжуватиме роботу до 21 травня. Його учасники розглядають шляхи забезпечення стійкості глобальної економіки, в тому числі, за наслідками пандемії коронавірусу та російської агресії проти України.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 163 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ