Чт, 2024-05-02, 11:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 19 » Несподіване обличчя протестного руху
15:43
Несподіване обличчя протестного руху
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

Аж кілька англомовних газет написали про Ксенію Собчак та її роль у російському протестному русі.

"Скандальна "світська левиця" Росії перетворилася - вона стала несподіваним обличчям протестного руху" - так називається стаття в The New York Times . Сьогодні здається, ніби політичні зміни минулої зими в Москві були лише міражем, зауважує журналістка Елен Баррі.

Багато - хто з жалем, хто з полегшенням - повертаються до звичайного способу життя. Але Ксенія Собчак не з такого кола. "Вона знову заявила, що може емігрувати, якщо влада не погодиться на політичну лібералізацію. Вона також продовжує (дуже обережно) публічно висловлюватися проти Путіна - друга її родини і, за чутками, її хрещеного батька", - йдеться в статті.

У Росії Ксенія Собчак відома більшості людей за своєю "фривольною кар'єрою в реаліті-шоу" або "скандальними зв'язками та розірваними заручинами", які описують таблоїди. "Але в останні кілька місяців метаморфоза пані Собчак починає здаватися справжньою", - зауважує газета. Про неї кажуть, що її прихід у протестний рух - кроки слідами Анатолія Собчака, її батька, кумира російських лібералів.

Історія почалася з дружби двох чоловіків, пише газета. У 1990 році Анатолій Собчак, висхідна політична зірка, запропонував роботу відставному офіцеру КДБ, оповідає видання. Пізніше в житті Собчака почалися негаразди, але Путін його не покинув.

У перші роки президентства Путіна Ксенія Собчак "перетворила себе на уособлення московського світського життя - екстравагантного, що фінансується нафтовими грошима", як висловлюється газета. Іноді відчувалося, що у неї проникливий розум, але вона уникала розмов на політичні теми - "пояснювала, що її подяка Путіну переважує її образи на уряд".

Торік позиція Ксенії Собчак змінилася. Вона виступила на мітингу, де 80 тис людей скандували "Росія без Путіна". "Людям не подобається відчувати себе покидьками. Так сталося і зі мною", - пояснює вона свою метаморфозу в інтерв'ю.

У певних колах в Петербурзі поведінку Собчак визнали зрадою щодо Путіна. Так, колишній радник Собчака Ватаняр Яг'я сказав: "Для її матері це болісний момент. Думаю, що і для її батька це було б болісно". Ксенія щосили намагається не критикувати Путіна особисто, але, очевидно, для неї ситуація теж болісна, вважає автор. "Вона визнала, що вже не може розмовляти зі своєю матір'ю про політику", - пояснює газета.

Одночасно Собчак підкреслила в інтерв'ю Ткаченку, що зробила свій вибір. "На даний момент її вибір полягає в тому, щоб осяювати опозицію променями свого гламурного шарму", - пише Баррі. Коли енергія протестного руху дещо видихалася, Собчак взяла участь в кількох яскравих акціях, а 10 березня була однією з небагатьох, хто озвучив на мітингу чітку концепцію. "Ми всі знаємо, проти чого ми, ми повинні показати, за що ми", - сказала Собчак зі сцени.

"Путін очорнює дівчину з кіл його золотої молоді", - заявляє The Sunday Times. "Через три місяці після того, як Ксенія Собчак здивувала і своїх фанатів, і своїх огудників, приєднавшись до антиурядових акцій протесту, вона виявила, що стала жертвою наклепницької кампанії, яку здійснюють фігури, близькі до Кремля", - стверджує журналіст Марк Франкетті.

Собчак звинувачують у нападі на двох журналісток із сайту Life News, який вважається близьким до Кремля. "Дехто вважає: це застереження, адресоване російській світській левиці, - мовляв, її громадянська активність викликає незадоволення у Путіна", - йдеться в статті.

Life News подав заяву в поліцію. Наступного дня головний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, за чутками, сказав, що ресторан, який належить Собчак, слід перевірити. "Підстави для перевірки такі: гості, які приходили до неї на вечерю, порушили правила гігієни, тому що виходили з ресторану через кухню. Звинувачення таке абсурдне, що його тлумачать як застереження, що її зірка в Кремлі тьмяніє", - йдеться в статті.

"Все це брехня", - каже Собчак про звинувачення на свою адресу. "Я не застосовувала силу. Я не вживаю спиртного. Я ні на кого не нападала; я просто конфіскувала те, що вони відзняли, оскільки вони без дозволу знімали й записували приватну розмову. Це схоже на початок наклепницької кампанії. Знаючи Путіна, я думаю, можна сказати, що він незадоволений моєю публічною позицією", - сказала вона в інтерв'ю. "Я намагалася зустрітися з Путіним, щоб пояснити йому мою позицію віч-на-віч, але поки що це неможливо", - додала Собчак.

"Путін полум'яно вірний тим, кого вважає своїми близькими друзями. Але він не прощає тих, хто, на його погляд, його зраджує. (...) Тепер, коли вона (Собчак) фліртує з критиками Путіна, багато хто визнає, що на неї дозволено полювати", - сказав в інтерв'ю якийсь неназваний "колишній кремлівський чиновник".

"Люди Путіна напосілися на його хрещену дочку після того, як вона перетворилася з гламурної діви на лідера антиурядових протестів" - так назвала свою статтю The Daily Mail. Ксенія Собчак "стала жертвою кремлівської наклепницької кампанії за те, що приєдналася до антиурядового руху", пише журналіст Девід Бейкер. Сайт Life News подав заяву в поліцію, в якому стверджується, що "п'яна Собчак напала на двох журналісток цього сайту і тримала їх у заручницях", переказує газета документ. Собчак у процитованому вище інтерв'ю The Sunday Times заявила, що все це брехня. Видання зазначає, що Собчак постійно виступає на мітингах опозиції, а на виборах працювала спостерігачем і довела, що якійсь дівчині обіцяли гроші взамін на неодноразове голосування за Путіна.

Переклад InoPressa


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: Несподіване обличчя протестного рух
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ