Сб, 2024-04-27, 01:03


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Березень » 27 » Незаконну анексію Криму ЄС не визнає і закликає РФ беззаперечно звільнити затриманих українців
10:01
Незаконну анексію Криму ЄС не визнає і закликає РФ беззаперечно звільнити затриманих українців
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

ЄС не визнає незаконну анексію Криму і закликає РФ беззаперечно звільнити затриманих українців

ЄС не визнає незаконну анексію Криму і закликає РФ беззаперечно звільнити затриманих українців - фото

ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України

Європейський Союз знову підтвердив політику невизнання незаконної анексії Криму Росією і закликав беззаперечно звільнити українських моряків і всіх незаконно утримуваних в ув'язненні українців.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна, про це йдеться в заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні "П'ять років незаконної окупації Криму Російською Федерацією". Текст заяви оголосив єврокомісар з питань Європейської політики сусідства Йоханнес Хан у рамках пленарного засідання ЄП у Страсбурзі.

Він нагадав, що ЄС підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

"Ми не визнаємо, і ніколи не будемо визнавати це порушення міжнародного права. Ми незмінні в нашій політиці невизнання", - заявив європейський комісар.

За його словами, погіршення ситуації в сфері безпеки в регіоні Чорного моря, викликане мілітаризацією Кримського півострова, "є постійним джерелом стурбованості".

"Невиправдане використання сили Росією в Керченській протоці в листопаді минулого року є ще одним наслідком незаконної анексії. ЄС очікує, що Росія без умов і без подальшого зволікання звільнить членів українських екіпажів і кораблі, які були захоплені", - перерахував очікування ЄС Хан.

Єврокомісар також нагадав про будівництво моста в Керченській протоці без узгодження з українським владою, щодо білоруського режиму перевірок кораблів, який привів до значних затримок сотень кораблів.

"Ми очікуємо, що Росія забезпечить вільний прохід всім кораблям через Керченську протоку відповідно до міжнародного права", - підкреслив він.

Хан також зазначив, що негативним наслідком незаконної анексії є і погіршення фундаментальних прав людини на півострові, зокрема, прав кримських татар.

"Ми будемо продовжувати закликати до негайного і беззаперечного звільнення Олега Сенцова, який отримав премію Сахарова минулого року. Ми також закликаємо звільнити багатьох інших, зокрема, Едема Бекірова, Олександра Кольченка, Миколу Семена, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку. Ми закликаємо до того, щоб були розслідувані всі випадки порушення прав людини, а представники організацій із захисту прав людини отримали доступ до півострова", - деталізував єврокомісар.

Хан також нагадав про те, що український громадянин Павло Гриб був засуджений до шести років ув'язнення волі.

"Ми очікуємо, що він буде звільнений", - констатував він позицію ЄС.

Єврокомісар нагадав, що в зв'язку з діями Росії в Керченській затоці ЄС додав до списку індивідуальних санкцій 8 росіян, які були залучені до використання сили в Керченській протоці.

"Ми також визначили можливі сфери для подальшої підтримки ЄС для українських регіонів, постраждалих від інспекційного режиму Росії в Азовському морі. Ми стоїмо на боці міжнародного права, ми стоїмо на боці принципу, що кордони не можуть бути змінені силою, і ми стоїмо на боці народу України", - підкреслив він.

Нагадаємо, 15 березня Європейський союз ввів додаткові санкції проти РФ за захоплення українських моряків у районі Керченської протоки 25 листопада 2018 року.

Автономна Республіка Крим була незаконно відірвана від України навесні 2014 року в результаті спланованої Москвою спецоперації по загальній дестабілізації країни після Революції Гідності.

Верховна Рада офіційною датою початку окупації півострова військами Російської Федерації встановила 20 лютого 2014 року.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 477 | Додав: adminA | Теги: РФ, анексія Криму, ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ