Пт, 2024-04-19, 16:43


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Квітень » 11 » Експерти знайшли пальмову олію не в українському, а в російському сирі
17:50
Експерти знайшли пальмову олію не в українському, а в російському сирі
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/
Незалежна експертиза чотирьох дослідницьких лабораторій Росії та України, виконана на замовлення Міжнародної конфедерації товариств споживачів ("КонфОП") спільно з науково-дослідним центром незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ" (НДЦ НСЕ "ТЕСТ", Україна), не виявила рослинних олій в українських сирах. Але "попався" сир російського виробника, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється в спільному прес-релізі конфедерації та центру, жодна з чотирьох лабораторій, в яких тестували заборонені Росспоживнаглядом українські сири, не знайшла в них рослинних олій. Продукцію тестували в Москві у випробувальному центрі ДНУ ВНДІМП ім. В.М. Горбатова Россільгоспакадемії та Всеросійському науково-дослідному інституті молочної промисловості (ДНУ ВНДІМП), у випробувальній лабораторії ФБУ "Бєлгородський ЦСМ" і в Технологічному інституті молока і м'яса АН України. В усіх лабораторіях сири досліджували за методикою, що ґрунтується на визначенні жирнокислотного складу, рекомендованого Росспоживнаглядом.

У випробувальному центрі Россільгоспакадемії також було проведено додатковий лабораторний аналіз з використанням фітостеринового тесту, рекомендованого російським держстандартом на сири.

У московських наукових інститутах було протестовано 22 зразки твердих сирів, придбаних у Москві фахівцями "КонфОП" з 28 лютого до 5 березня переважно в мережевій торгівлі (в магазинах "Ашан" і "Сьомий континент"), а також на Лефортовському ринку. З них було 15 сирів українського виробництва, п'ять - російського і два - бєларуського. І лише в одному зразку, зробленому в Татарстані, було виявлено рослинну олію. Це підтвердили дві лабораторії за підсумками трьох досліджень.

Як заявив голова правління "КонфОП" Дмитро Янін, слова якого наведено в прес-релізі, ймовірність будь-якої помилки виключається. Перед тестуванням зразки знеособлювали, видаляли упаковку та маркування. "Сири готували таким чином, щоб лабораторії не могли ідентифікувати виробника і скоригувати результати на користь чиїхось інтересів", - уточнив він.

Як повідомлялося, Росспоживнагляд з 7 лютого 2012 року заборонив ввезення сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. У результаті постачання українського сиру до РФ скоротилися вдвічі.

Зазвичай на експорт у РФ припадало 85-90% загального обсягу постачань сирів українських виробників. Частка України в російському імпорті сирів становила 22%, Бєларусі - 34%, Німеччини – 17%.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 976 | Додав: adminA | Теги: українських сирах, Незалежна експертиза не знайшла рос
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ