Чт, 2024-03-28, 22:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Березень » 12 » Незважаючи на критику ЄС і США парламент Угорщини вніс поправки в конституцію
13:28
Незважаючи на критику ЄС і США парламент Угорщини вніс поправки в конституцію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Парламент Угорщини в понеділок, 11 березня, абсолютною більшістю голосів ухвалив поправки до конституції країни, які раніше викликали осуд з боку ЄС, США та місцевої опозиції як загрозливі фундаментальним принципам системи стримувань і противаг у демократії, повідомляє РІА Новини з посиланням на агентство Associated Press.

За даними агентства, поправки передбачають запровадження низки положень, які розширюють повноваження уряду і які Конституційний суд Угорщини раніше визнав такими, що суперечать Основному закону.

Під час голосування щодо поправок за їхнє схвалення висловилися 265 депутатів угорського парламенту, контрольованого консервативною партією "Фідес" прем'єр-міністра Віктора Орбана. Лише 11 парламентарів проголосували проти поправок, 33 депутати утрималися.

Раніше генеральний секретар Ради Європи (РЄ) Турбйорн Ягланд висловлював стурбованість у зв'язку з можливим схваленням поправок до конституції Угорщини без їхньої попередньої оцінки експертами Венеціанської комісії. Заклопотаність Ягланда пояснюється можливим конфліктом між владою і Конституційним судом Угорщини, який раніше розкритикував урядові постанови.

Суперечливі поправки викликали в останні дні хвилю протестів на вулицях угорської столиці. За даними агентства, кілька сотень людей влаштували в понеділок демонстрацію перед будівлею парламенту в Будапешті, закликавши президента країни Яноша Адера накласти вето на прийняті парламентаріями поправки.

Тимчасом, конституція Угорщини востаннє змінювалася в грудні 2012 року. Поправка до Основного закону, що забороняє продаж землі іноземцям, була внесена на підставі прийнятого парламентом країни рішення. За заборону проголосували переважна більшість парламентарів. У заяві міністерства сільського господарства та розвитку регіонів Угорщини це рішення було названо "історичним" і яке ознаменувало "початок нової ери сільського господарства" країни.

Нагадаємо, 2 січня 2012 року близько 30 тисяч людей вийшли на вулиці Будапешта, щоб висловити протест проти нової конституції Угорщині, яка набрала чинності з 1 січня. Критики нового Основного закону країни вказують, що він обмежує повноваження Конституційного суду, змінює систему виборів у вигідній для партії "Фідес" редакції, а також послаблює незалежність центрального банку.

Єврокомісія була обурена законом, який, як вважають європейські законодавці, надасть прем'єр-міністру Угорщини Орбану додаткові важелі контролю над центральним банком країни, зазначає газета. До того ж, Єврокомісію не влаштували закони, що стосуються ЗМІ.

Інцидент став черговим витком напруженості у відносинах між Брюсселем і Будапештом, який намагається отримати додаткову фінансову допомогу від Євросоюзу і МВФ, після того як обсяг державного боргу країни різко злетів за останні місяці. При цьому курс угорського форинта різко знизився.

Пізніше угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан письмово запевнив голову Європейської комісії Жозе Мануела Баррозу, що країна змінить текст трьох нових законів, які не влаштовують ЄС.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 872 | Додав: adminA | Теги: Парламент Угорщини, поправки в конституцію, критикА ЄС і США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ