Ср, 2024-04-24, 14:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Червень » 10 » Незважаючи на погрози влади, опубліковано доповідь про звірства "ГУЛАГу" КНДР
16:35
Незважаючи на погрози влади, опубліковано доповідь про звірства "ГУЛАГу" КНДР
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Комітет з прав людини в Північній Кореї, неурядова організація, що базується у Вашингтоні, за участю системи All Source Analyses System (частина автоматизованої системи управління програми Пентагону зі збору та аналізу даних про противника за допомогою технічних засобів розвідки) опублікував доповідь про ситуацію у виправному таборі для політичних злочинців №25 в провінції Північний Хамген на північно-східному узбережжі Північної Кореї. Документ ґрунтується на аналізі супутникових знімків з високою роздільною здатністю і є доповненням до доповіді спецкомісії ООН, представленій у лютому.

Документ опублікований на сайті комітету, повідомляє NEWSru.com. Як стверджується, виправний табір №25 був значно розширений за останні чотири роки і вміщає від трьох до п'яти тисяч ув'язнених. На його території є близько 75 акрів оброблюваних земель, теплиці, сади, пташники, майстерні для виробництва виробів з деревини. Судячи з супутникових знімків, під господарську діяльність відвели навіть територію двох кладовищ, а трупи ув'язнених тепер спалюють у крематорії.

Видання PolicyMic нагадує про умови, в яких містяться північнокорейські політичні злочинці, наводячи малюнки і свідчення колишнього ув'язненого Кім Гван Іра, що втік з країни. Він розповідає про те, що покараних зеків приковують на довгі години і навіть дні в болісних позах, наприклад, підвішеними на скутих за спиною руках.

Тих, хто непритомніє під час допитів, звинувачують у симуляції і також піддають тортурам, розповідає колишній ув'язнений. Мешканці табору, за його словами, недоїдають і полюють на щурів і змій, щоб нагодувати дітей. На одному з малюнків зображені клітки для одиночного ув'язнення - вони заввишки 100 сантиметрів і завдовжки 120, тож у них можна лише сидіти скорчившись.

Опублікована доповідь Комітету з прав людини в Північній Кореї публікує документи про ситуацію в "північнокорейському ГУЛАГу" з 2003 року. Окреме розслідування веде спеціальна комісія ООН з прав людини в КНДР. У квітні нинішнього року голова комісії Майкл Дональд Кірбі звернувся до Ради Безпеки ООН з пропозицією передати зібране досьє в Міжнародний кримінальний суд у Гаазі. Більшість членів Радбезу підтримала цю пропозицію.

У свою чергу МЗС КНДР неодноразово звинувачував США і їхніх союзників у фальсифікаціях і фабрикуванні даних про порушення прав людини в Північній Кореї. Такою ж фальшивкою були оголошені і доповіді комісії ООН.

Тепер, пише Chicago Tribune News з посиланням на Reuters, Пхеньян погрожує "нещадним покаранням" за відкриття в Південній Кореї відділення ООН для розслідування порушень прав людини в КНДР.

Про відкриття офісу стало відомо після подання чергової 372-сторінкової доповіді за результатами моніторингу прав людини в Північній Кореї. Комісія виявила докази широкомасштабних зловживань влади, включаючи систематичні тортури, голод і вбивства, зіставні зі звірствами нацистів.

"Будь-хто, хто кине виклик нашій гідності та соціальній системі і наполягатиме на роботі офісу, буде нещадно покараний", - йдеться у заяві від імені північнокорейської влади. КНДР "категорично і повністю" спростовує звинувачення, викладене в доповіді, заявляючи, що вони сфальсифіковані за участю США, Євросоюзу і Японії. Главу спецкомісії ООН, колишнього австралійського суддю Майкла Кірбі у коментарі названо "огидним старим розпусником з 40-річною гомосексуальною кар'єрою".

Нагадаємо, в серпні 2013 року в Південній Кореї почалися слухання комісії ООН з розслідування порушень прав людини в КНДР. У ході засідання було заслухано показання 30 так званих перебіжчиків, які розповіли про жахи, пережиті на батьківщині: нелюдські умови життя в концтаборах, жорстокі тортури і страти.

Торік у жовтні повідомлялося, що в Північній Кореї хімічну зброю тестують на політичних ув'язнених.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 976 | Додав: admin | Теги: доповідь про звірства гулагу кндр
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ