Чт, 2024-04-25, 09:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » Німеччина готується до повені, а Австрія - до торнадо
16:23
Німеччина готується до повені, а Австрія - до торнадо
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Влада Німеччини оголосила в середу про ризик виникнення серйозних повеней на сході країни. Зокрема, швидке зростання рівня води в річках спостерігається на території федеральної землі Бранденбург, передає Інтерфакс.
Особливо небезпечна ситуація склалася в районі кордону з Польщею. У районі міста Ратцдорфа оголошено максимальний рівень тривоги у зв'язку із загрозою повені. Всі рятувальні служби переведено на посилений режим роботи. На початку тижня на Бранденбург і Саксонію обрушилися торнадо, в результаті чого загинула дитина.

Рівень води в річці Одер на території федеральної землі Бранденбург за ніч піднявся більш ніж на 20 сантиметрів - у понеділок у містечку Ратцдорф фахівці зафіксували рівень в 6,14 метра, передає телеканал N-24.

У середу ввечері рівень води становив 5,9 метра. Рекордний рівень води в Ратсдорфі був зафіксований 1997 року і сягнув 6,91 метра. У Франкфурті-на-Одері вода поки що піднялася порівняно невисоко - на рівні 5,2 метра.

За словами представника земельної МВС, вода у четвер піднімається повільніше, ніж напередодні - зараз прибуває в середньому по два сантиметри на годину. До цієї хвилини всі греблі витримали натиск води, їх постійно перевіряють.

Тим часом Європейська комісія оголосила в середу про готовність почати реалізацію програми з надання допомоги Угорщині, яка потерпає від сильних повеней, повідомляє агентство ЕФЕ.

Зокрема, в рамках програми ЄС із загальної цивільної оборони, планується направити в Угорщину 2 млн мішків з піском. Повені, викликані заливними дощами, почалися в Угорщині 15 травня. Стихійне лихо накрило близько третини країни.

А в Австрії, де в результаті повені загинула одна людина, синоптики попереджають про можливість виникнення торнадо, повідомляють у четвер місцеві ЗМІ.

Сильний циклон, що обрушився на Європу, призвів до повеней в Нижній Австрії. У результаті заливних дощів з поривчастим вітром і градом невеликі струмки перетворилися на широкі потоки, а вулиці деяких міст дослівно пішли під воду.

Метеорологи в середу оголосили штормове попередження. За даними синоптиків, у низці областей Австрії можливе виникнення торнадо, передає РИА "Новости".

Багато жителів намагаються врятувати своє майно, проте часто їх самих доводиться витягати з води. У середу рятувальники повідомили про першу загиблу: 53-річна жінка, рятуючи свої речі, не змогла самостійно вибратися з води. Пожежники підняли в повітря рятувальний вертоліт, проте через сильний вітер операцію довелося припинити. Тіло жінки вдалося виявити лише через годину.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1213 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ