Чт, 2024-04-18, 22:34


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Травень » 29 » Німеччина виплатить жертвам Голокосту мільярд доларів
16:05
Німеччина виплатить жертвам Голокосту мільярд доларів
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Жертви Голокосту, яким вдалося вижити, отримають від Німеччини мільярд доларів, повідомляється на сайті Асоціації матеріальних претензій євреїв до Німеччини. Цю суму влада ФРН виплатить у вигляді щорічних компенсацій до 2017 року, передає Lenta.ru.

Німецький уряд погодився виплатити 266 мільйонів доларів у 2015 році, 273 мільйони доларів - в 2016 і 280 мільйонів доларів - в 2017-му. Раніше також були узгоджені розміри компенсацій на 2014 рік, які становлять 185 мільйонів доларів.

Окрім того, влада ФРН погодилася виділити додаткові кошти на матеріальну допомогу євреям, які жили у так званих "відкритих" гетто. Подібного роду гетто були поширені у Болгарії, Румунії (наприклад, у місті Чернівці) та інших країнах-союзниках Гітлера. Євреї, що жили там, не були формально ізольовані від решти суспільства, проте їхні права були обмежені, як і в ув'язнених "закритих" гетто.

Асоціація матеріальних претензій євреїв розподіляє виплати німецького уряду серед 56 тисяч жертв Голокосту по всьому світу. Ці гроші витрачаються на забезпечення домашнього догляду за літніми євреями, які пережили нацистську диктатуру. Окрім того, організація допомагає ще 90 тисячам євреїв, надаючи їм їжу, медикаменти, програми соціалізації і оплачуючи їхні транспортні витрати.

Нові домовленості були досягнуті на тлі скандалу навколо шахрайства в асоціації, про яке писало агентство Jewish Telegraphic Agency. 8 травня відбувся суд, на якому її колишній співробітник Семен Домніцер був визнаний винним у шахрайстві на 57 мільйонів доларів. Як з'ясувало нещодавно агентство JTA, в 2001 році офіс тодішнього радника організації Юліуса Бермана проводив внутрішню юридичну перевірку за анонімними скаргами на Домніцера. У звіті були вказані рекомендації допитати Семена Домніцера і провести більш глибоке розслідування, однак керівництво їх не виконало.

У результаті шахрайська схема діяла аж до офіційного викриття у 2009 році, коли нарешті було виявлено близько п'яти тисяч підроблених заявок на отримання компенсацій. Це призвело до того, що Німеччина заплатила організації на 57 мільйонів доларів більше, ніж повинна була.

Асоціація матеріальних претензій євреїв до Німеччини була заснована у 1951 році, щоб домагатися компенсацій від німецької влади жертвам Голокосту. В цілому за час свого існування вона отримала від ФРН близько 70 мільярдів доларів.
За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1081 | Додав: admin | Теги: Німеччина, жертви Голокосту
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ