Пт, 2024-03-29, 03:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Серпень » 10 » Широку публічну кампанію з вимогою оприлюднити доходи депутатів обіцяють "Чесно"
14:48
Широку публічну кампанію з вимогою оприлюднити доходи депутатів обіцяють "Чесно"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Активісти руху "Чесно" розгорнуть широку публічну кампанію з вимогою показати громадськості декларації про доходи народних депутатів України, заявив один з координаторів руху, керівник "Центру UA" Олег Рибачук.

"Нам потрібен суспільний резонанс. Ми хочемо цю справу довести до кінця і будемо розгортати публічну кампанію, вимагаючи показати людям депутатські декларації про доходи", - сказав Рибачук в п'ятницю агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи рішення Київського адміністративного суду відмовити учаснику "Чесно", директору Центру політичних студій та аналітики Віктору Тарану в позові до Апарату Верховної Ради про надання громадськості копій декларацій лідерів депутатських фракцій і спікера ВР.

За словами Рибачука, активісти "Чесно" раніше відправили 445 нардепам листи-запити з проханням надати громадськості копії їхніх податкових декларацій, але погодилося на це менше 80 парламентаріїв. Вісім людей відмовилися надати інформацію, ще частину даних "Чесно" вдалося зібрати у відкритих джерелах (на сайтах депутатів, їх сторінках у соціальних мережах, в газеті "Голос України").

"Тобто сьогодні громадськість може отримати інформацію по 208 депутатам - а це менше половини від складу парламенту", - зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" Таран. Він додав: відмовляючись надати дані своїх декларацій, депутати порушують норми законів про доступ до публічної інформації та про засади запобігання та протидії корупції.

"Депутати, які приймають закони, стають першими їх порушниками", - констатував Таран.

Він додав, що представник апарату ВР в суді заявив: спікер Володимир Рибак і всі лідери фракцій, крім Арсенія Яценюка, відмовилися надати дані своїх декларацій. У "Голосі України" на сьогодні можна ознайомитися тільки з витягами з декларацій Віталія Кличка, Яценюка, Олега Тягнибока і Рибака. Інформації про декларації Петра Симоненка і Олександра Єфремова у відкритому доступі немає.

Таран також повідомив, що Центр політичних студій та аналітики також зверталися з проханнями надати копії податкових декларацій до представників влади в регіонах - близько третини з них відмовилися. "Ми вже направили звернення до Генпрокуратури та обласні прокуратури з вимогою притягнути цих чиновників до відповідальності і зобов'язати таки надати інформацію громадськості", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні клопотання Тарана до апарату Верховної Ради з приводу ненадання декларацій ряду народних депутатів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 926 | Додав: adminA | Теги: публічну кампаю, оприлюднити доходи депутатів, Чесно
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ