Пт, 2024-04-19, 11:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 13 » НКРЕ підвищила на 30% тарифи на електроенергію для населення, що споживає понад 150 кВт-год
15:54
НКРЕ підвищила на 30% тарифи на електроенергію для населення, що споживає понад 150 кВт-год
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Національна комісія регулювання електроенергетики підвищила тарифи для населення, яке щомісяця споживає більше ніж 150 кВт-год електроенергії (без електроплит і/або електроопалення), а також понад 250 кВт-год (з електроплитами й/або електроопаленням) на 30% з 1 лютого 2011 року. Відповідне рішення комісія ухвалила на засіданні сьогодні, 13 січня, передають "Українські новини".

Комісія переглянула тарифи для населення з метою їх поступового приведення до економічно обґрунтованого рівня, а також обмеження практики перехресного субсидування побутових абонентів за рахунок промислових та інших категорій споживачів.

Відповідно до рішення комісії, застосування нових тарифів буде здійснюватися тільки для тих обсягів електроенергії, які були спожиті понад встановлені граничні рівні (тобто на спожиту понад 150 і 250 кВт-год відповідно).

Своїм рішенням комісія підвищила тариф на електроенергію, що відпускається для населення, на 7,31 коп/кВт-год - до 31,67 коп/кВт-год (з урахуванням ПДВ).

Крім того, тарифи для населення, яке проживає в сільській місцевості, підвищаться на 6,75 коп/кВт-год до 29,25 коп/кВт-год, для населення, яке проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами (зокрема в сільській місцевості), - на 5,61 коп/кВт-год до 24,34 коп/кВт-год.

Також НКРЕ підвищила тарифи на електроенергію, що відпускається населеним пунктам, на 7,09 коп/кВт-год до 30,73 коп/кВт-год, населеним пунктам у сільській місцевості - на 6,53 коп/кВт-год до 28,31 коп/кВт-год, а населеним пунктам з будинками, обладнаними електроплитами, електроопалювальними установками (зокрема в сільській місцевості) - на 5,4 коп/кВт-год до 20,4 коп/кВт-год.

Водночас тарифи залишаться на попередньому рівні незалежно від обсягів споживання для таких категорій населення: населення, яке проживає в багатоквартирних будинках населених пунктів (міст, сіл, селищ), не газифікованих природним газом і в яких відсутні або не функціонують системи централізованого теплопостачання (зараз тариф становить 18,72 коп/кВт-год); для багатодітних сімей, які виховують трьох і більше дітей; прийомних сімей (сім'ї, які взяли на виховання від 1 до 4 дітей); для дитячих будинків і гуртожитків сімейного типу.

За прогнозами НКРЕ, додаткові надходження від підвищення тарифів на електроенергію для населення на 30% з 1 лютого становитимуть близько 2 млрд гривень на рік.

Держава стримувала ціни на електроенергію для населення протягом семи років - з квітня 1999 року по квітень 2006 року. Це призвело до того, що незмінні ціни перестали покривати витрати, пов'язані з виробництвом, транспортуванням і постачанням електроенергії.

Українська влада наприкінці 2005 року почала поетапне приведення відпускних тарифів на електроенергію для побутових споживачів до економічно обґрунтованого рівня. Відпускні тарифи на електроенергію для населення з 1 травня 2006 року зросли на 25%, а з 1 вересня - ще на 25%.

Планувалося, що відпускні ціни на електроенергію для населення будуть приведені до економічно обґрунтованого рівня до середини 2008 року. Проте цей процес було припинено і зростання цін на електроенергію для побутових споживачів знову було заморожено.

На сьогодні встановлені тарифи НКРЕ для споживачів, що проживають в сільській місцевості, становлять 22,5 коп за 1 кВт-год, жителів міст - 24,36 коп за 1 кВт-год. Тарифи для населення, що мешкає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами, електроопалювальними установками, становлять 18,72 коп за 1 кВт-год.

Витрати, пов'язані з доставкою електроенергії населенню, об'єктивно вищі, ніж при енергопостачанні промспоживачів. Це пов'язано з великими технологічними втратами в розподільчих низьковольтних мережах, витратами на утримання цих мереж і обслуговування побутових споживачів.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 1244 | Додав: news
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ