Ср, 2024-04-24, 22:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 10 » Нобелівську премію з економіки отримали американці
15:30
Нобелівську премію з економіки отримали американці
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

Премія Шведського державного банку з економічних наук пам'яті Альфреда Нобеля 2011 присуджена двом американським науковцям - Томасу Сардженту (Thomas J. Sargent) і Крістоферу Сімсу (Christopher A. Sims).

Нагорода вручена "за їх емпіричні дослідження причин і наслідків в макроекономіці", йдеться в опублікованому на офіційному сайті повідомленні Нобелівського комітету.

Лауреати 2011 відповіли на питання про те, який вплив на ВВП та інфляцію чинять тимчасове збільшення процентних ставок або зниження податків, що станеться, якщо центральні банки будуть постійно змінювати показники, і що буде, якщо уряд змінить бюджетний баланс. Робота Томаса Сарджента і Крістофера Сімса стосується причинно-наслідкових зв'язків між економічною політикою і різними макроекономічними змінними, такими як ВВП, інфляція, зайнятість і інвестиції.

Сардженту вдалося показати, що структурна макроеконометрика може застосовуватися для аналізу постійних змін в економічній політиці, зазначили в комітеті. У свою чергу, Сімс розробив метод під назвою "векторна авторегресія" для аналізу впливу тимчасових змін в економічній політиці на економіку. Зокрема, Сімс застосовував цей метод для оцінки впливу змін центральним банком процентної ставки на економіку, передає РИА "Новости".

"Незважаючи на те, що Сарджент і Сімс проводили свої дослідження незалежно, їхні внески (в економічну науку) доповнюють один одного (...) Сьогодні методи, розроблені Саджентом і Сімсом - невід'ємні інструменти макроекономічного аналізу", - йдеться в прес-релізі комітету.

Премія з економіки була установлена не за заповітом Альфреда Нобеля в 1895 році, як решта нагород, а в 1968 році Шведським державним банком, тому оголошення лауреата Нобелівської премії з економіки традиційно завершує Нобелівський тиждень. Вперше нею нагородили у 1969 році голландця Яна Тінбергена і норвежця Рагнара Фріша за розробку математичних методів аналізу економічних процесів. Розмір нагороди становить 1,5 млн доларів (10 млн шведських крон).

Торік нагороди удостоїлися Пітер Даймонд (США), Дейл Мортенсен (США) і Крістофер Пісарідес (Великобританія/Кіпр) "за аналіз ринків з фрикційним безробіттям".

Найчастіше Нобелівську премію з економіки отримували науковці з США - в цілому 45 осіб. Першою і єдиною на даний момент жінкою, удостоєною Нобелівської премії з економіки, є Елінор Остром, лауреат 2009 року (за дослідження в галузі економічної організації).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 888 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ