Пт, 2024-04-26, 17:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 20 » "Нomo sovieticus" в політиці гальмують Україну - євродепутат
12:31
"Нomo sovieticus" в політиці гальмують Україну - євродепутат
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
Європейські депутати зараз лише розводять руками, коли говорять про Україну. "Українські політики та олігархи мали б нарешті замислитися над тим, чи варто продовжувати у тому ж дусі, перебуваючи під загрозою втрати влади або статків через відсутність в Україні правової держави", - зауважив у розмові з Deutsche Welle представник фракції Європейської народної партії у Європарламенті Міхаель Ґалер.


Проте Україна поки що рухається іншим шляхом: міжнародні спостерігачі вкрай критично відгукнулися про останні вибори до Верховної Ради. Їхній висновок: демократія програла. Євродепутат з групи "Зелені/Вільний альянс" Ребекка Гармс наголосила, що тої ж думки дотримуються й у Європарламенті. "Цей факт буде відображено в оцінці виборів Європарламентом".

Водночас Гармс відзначила і те, що під час виборів вигідно відрізнило Україну від її сусідів - Росії та Білорусі. "Йдеться про участь у виборчих перегонах нових партій, які забезпечили українцям можливість вибору", - каже євродепутат.

Політичні "homo sovieticus"

Втім, досі всі заклики стосовно демократичних реформ в Україні фактично залишилися без відповіді. Євродепутат Ґалер, який має досвід спілкування з представниками української влади, сумнівається, що вони раптом схаменуться. Його колега по фракції Ельмар Брок поставив питання руба. "Нам що, зректися європейських цінностей, щоб Україна з нами розмовляла?" Він наголосив, що  європолітики звертатимуть особливу увагу на сприйняття Україною європейських цінностей.

Хто ж гальмує вихід України на рівень європейських принципів демократії та правової держави? Як вважає євродепутат Гармс, це певна група українських політиків. "За звітом Пета Кокса та Александра Квасневського, оприлюдненого ще до виборів, в українській політиці досі трапляється такий тип діячів, як "homo sovieticus". Саме для такого типу політиків, на думку Гармс, розмови про правову державу це порожній звук.

В очікуванні рішень ЄС

Вже у понеділок, 19 листопада, на засіданні Ради міністрів закордонних справ Європейського Союзу відбудеться розмова про політичне майбутнє України у відносинах з ЄС. Рішення за її результатами Рада ухвалить уже в грудні. Крім того, у грудні на Україну чекає і резолюція Європейського парламенту, яка базуватиметься на оцінці спостерігачів за проведеними парламентськими виборами.

Судячи з настроїв у ЄС, сподіватися на успішність для України як засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС, так і рішення Європарламенту годі. "Оцінка виборів стане тінню, яка накриє дискусію про реалізацію Євросоюзом політики сусідства щодо України", - заявила Гармс.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1235 | Додав: adminA | Теги: Україну, Нomo sovieticus в політиці
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ