Пт, 2024-04-19, 17:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 24 » "Нормандський формат" буде реанімовано найближчим часом - Порошенко. ВІДЕО
15:15
"Нормандський формат" буде реанімовано найближчим часом - Порошенко. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 

"Нормандський формат" буде реанімовано найближчим часом - Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про реанімацію найближчим часом "нормандського формату".

"Найближчим часом, незважаючи на жодні заяви, "нормандський формат" буде реанімовано. По-перше, слід відстоювати збереження та посилення санкцій щодо Росії до повного припинення агресії. Це - критерій оцінки ефективності наших дипломатів", - сказав Порошенко на зустрічі з представниками українських дипустанов за участю президента Польщі Анджея Дуди в середу, 24 серпня, в Києві.

Також Порошенко заявив, що переговори з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Ангелою Меркель дають надію на відновлення "нормандського формату" найближчим часом.

"Мої переговори з лідерами Німеччини та Франції дають підстави сподіватися, що найближчим часом, незважаючи на жодні заяви, "нормандський формат" буде реанімовано", - заявив Порошенко.

Глава держави заявив, що Україна спільно з партнерами в рамках "нормандського формату" з Німеччиною і Францією, які представляють Європейський Союз, при повній підтримці трансатлантичних партнерів продовжує працювати над реалізацією запропонованого ним мирного плану.

Також президент подякував Польщі за допомогу у відновленні миру і забезпечення суверенітету України.

Він заявив про необхідність збереження міжнародного тиску стосовно Росії до виконання російською стороною Мінських угод.

"Міжнародний тиск на агресора має зберігатися доти, поки Росія не імплементує Мінські домовленості, не забере окупаційні сили, не передасть нам під контроль кордон, не забереться з Криму", - сказав Порошенко.

"Підкреслюю: Кремль свідомо ігнорує Мінські домовленості, які є ключем для врегулювання ситуації на Донбасі, міжнародно визнаним алгоритмом відновлення українського суверенітету", - додав він.

Він також підкреслив, що загроза ескалації залишається, "на жаль, дуже високою".

"Зараз ворог зосереджує війська і будує нові військові бази", - додав президент.

Крім того, Порошенко заявив, що загроза ескалації конфлікту на сході України залишається дуже високою, а РФ зосереджує війська на кордоні.

"Хочу підкреслити, що загроза ескалації конфлікту залишається, на жаль, дуже високою. І зараз під час так званої підготовки до навчань "Кавказ 2016" ворог концентрує свої війська і будує нові військові бази на кордоні з Україною. І взагалі, окупований Крим перетворився в суцільну військову базу, і зараз ведуться розмови про розміщення там ядерної зброї", - заявив Порошенко.

"Підкреслюю - Кремль свідомо ігнорує Мінські домовленості, які є ключем для врегулювання ситуації на Донбасі з міжнародно-визнаного алгоритму відновлення українського суверенітету над окупованими територіями", - заявив Порошенко.

Порошенко: Агресор сподівався продавити "визнання анексії Криму та агресії"

Президент України Петро Порошенко заявив, що агресор розраховував незабаром вдасться "продавити і визнання анексії (Криму), і проковтнути агресію", але українська сторона цього не допустить.

"Агресор розраховував на те, що за півроку або за рік вдасться продавити і визнання анексії, і проковтнути агресію. Ми цього не дозволимо", - заявив Порошенко.

Глава Української держави наголосив, що факти російської агресії - очевидні для всіх: "Росія - агресор, який порушив основоположні принципи міжнародного права, і повинен понести за це справедливе і жорстоке покарання".

За словами Порошенка, партнери України повинні розуміти, що інвестиції в оборону України - це інвестиції в безпеку і оборону об'єднаної демократичної Європи.

"Саме в поглибленій співпраці з НАТО ми бачимо довгострокові гарантії нашої незалежності, і цьому сприяє прийнятий Радою Національної безпеки і оборони і затверджений моїм указом Стратегічний оборонний бюлетень", - зазначив глава Української держави.

Також Порошенко переконаний, що "ніяка пропагандистська бравада не допоможе Кремлю".

"Ніяка пропагандистська бравада, на яку викидаються сотні мільйонів, Кремлю не допоможе. Як і не допоможуть лічені десятки проплачених західних політиків-популістів, які за гроші з радістю назвуть чорне білим і біле чорним", - заявив Порошенко.

При цьому він висловив жаль, що зміни в світі не завжди відбуваються в тому напрямку, який диктує здоровий глузд.

"Відчуття безпеки і єдності в світі стає все менше, на жаль. Світ навколо нас не суцільно альтруїстичний, на жаль, егоїзму стає все більше. Кожна держава іноді піклується, перш за все, про власні проблеми та інтереси, і я хотів би, щоб ми все це розуміли", - підкреслив Порошенко.

У зв'язку з цим він сказав, що першочерговим завданням вітчизняної дипломатії в цих непростих умовах повинно бути просування українських інтересів і українського порядку денного в світі.

Обмежувальні заходи проти РФ треба посилювати, заявив Порошенко

Порошенко підкреслює, що розмови про ослаблення санкцій західних держав проти РФ контрпродуктивні, обмежувальні заходи необхідно посилювати, передає УНІАН.

Порошенко висловив надію, що західні партнери усвідомлюють контрпродуктивність і небезпеку розмов про "якісь послаблення або, не дай Бог, скасування санкцій щодо агресора - Російської Федерації...".

"Загравання з тим, хто відверто нехтує міжнародним правом, - це не загроза Україні, це загроза світовій безпеці", - підкреслив Порошенко.

За його словами, після анексії Криму Росія зруйнувала післявоєнну систему світової глобальної безпеки, і на сьогодні питання безпеки стоїть на порядку денному в більшості країн.

"Слід відстоювати збереження та посилення санкцій відносно Росії до моменту повного припинення агресії. Це є критерієм оцінки ефективності наших дипломатів. До моменту повного виведення російських окупаційних військ з території України, до моменту повного відновлення територіальної цілісності нашої держави", - підкреслив Порошенко.

Як повідомлялося, 10 серпня президент Росії Володимир Путін заявив, що останні події в Криму, коли Федеральна служба безпеки РФ звинуватила українську розвідку в підготовці нібито терактів на півострові, є підставою відмовитися від зустрічі в "нормандському форматі" в Китаї.

16 серпня відбулася телефонна розмова Порошенка з Олландом і Меркель. Вони пообіцяли всебічно сприяти деескалації ситуації, що склалася у зв'язку з провокацією РФ у тимчасово окупованому Криму, і висловили готовність разом працювати над її врегулюванням.

17 серпня міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "однією з ідей" пропозицію провести зустріч в "нормандському форматі" в Китаї під час саміту "Великої двадцятки", який відбудеться 4-5 вересня в Китаї.

22 серпня Клімкін заявив, що офіційної домовленості про наступну зустріч в "нормандському форматі", тобто за участю представників України, Німеччини, Франції та Росії, немає.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 873 | Додав: adminA | Теги: нормандський формат, порошенко
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ