Нд, 2024-05-05, 03:55


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Березень » 21 » Нові санкції очікують на сирійське керівництво: родина президента може втратити рахунки в банках ЄС
11:39
Нові санкції очікують на сирійське керівництво: родина президента може втратити рахунки в банках ЄС
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністри закордонних справ Євросоюзу в п'ятницю можуть розширити список санкцій щодо Сирії, в тому числі заморозивши банківські рахунки президента Башара Асада і його родичів, а також заборонивши їм в'їзд на територію ЄС, повідомляє The Daily Telegraph.

Втім, це не завадить першій леді Сирії 36-річній Асмі Асад відвідувати Великобританію, бо вона має громадянство цієї країни, уточняє NEWSru.com.

Асма народилася в родині сирійських іммігрантів - вихідців з міста Хомс. Вона закінчила лондонську школу для дівчаток, а потім отримала дипломи з відзнакою Королівського коледжу Лондонського університету в галузі комп'ютерних технологій і французької літератури.

Після закінчення університету працювала в Deutsche Bank у відділі хеджування, а в 1998 стала співробітником J. P. Morgan, спеціалізуючись на злиттях і поглинаннях біотехнологічних і фармацевтичних компаній.

Після початку відносин з Башаром Асадом вона завершила кар'єру і повернулася на історичну батьківщину. У 2000 році вона вийшла заміж за сирійського президента. У них троє дітей.

Газета наголошує, що у своєму рішенні внести першу леді Сирії до списку санкцій європейські дипломати могли керуватися матеріалами британської газети The Guardian, яка минулого тижня опублікувала низку документів, які нібито є листами з електронних поштових скриньок Асми і Башара Асада.

З цих листів, зокрема, можна зробити висновок, що Асма здійснює дорогі покупки в Європі під вигаданим ім'ям - зокрема, вона придбала прикраси, меблі, венеціанське скло та інші предмети розкоші, а також замовила останню серію кіносаги про Гаррі Поттера для своїх старших дітей.

Варто зазначити, що в травні минулого року США і Євросоюз вже вводили санкції щодо сирійського режиму. Зокрема, американський президент Барак Обама віддав розпорядження заморозити рахунки Асада і високопоставлених сирійських чиновників, які можуть перебувати в банках Сполучених Штатів, а також заборонив американським громадянам, компаніям та організаціям підтримувати з особами, які підпали під санкції будь-які ділові відносини.

Санкції ЄС включали заморожування активів і візову заборону для 13 чиновників, а також введення ембарго на експорт до Сирії зброї та інших засобів, які можуть бути використані для внутрішніх репресій.

Варто зазначити, що аналогічні заходи в свій час були введені проти колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі з початком заворушень в його країні. Тоді санкції Заходу дозволили заморозити активи на суму, що перевищує 36 млрд доларів.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 908 | Додав: adminA | Теги: сирійське керівництво, президента, санкції, рахунки в банках ЄС
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ