Пт, 2024-03-29, 08:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2017 » Січень » 17 » Новий президент США і "всюдисущий" російський фактор - InoPressa
09:39
Новий президент США і "всюдисущий" російський фактор - InoPressa
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/

"Ленін має перевернутися в Мавзолеї: Росія панує над найбільш незвичайними виборами в історії США", хоча ніхто не знає, як будуть розвиватися відносини Вашингтона і Москви, пише Le Monde. В інтерв'ю Bild і The Times Трамп сказав, що наразі довіряє Путіну й обмірковує "угоди", зокрема щодо скорочення ядерних озброєнь в обмін на скасування санкцій США, проте різко розкритикував втручання Росії в Сирії.

Майбутній президент США Дональд Трамп висловив свої погляди з приводу антиросійських санкцій в інтерв'ю німецькому таблоїду Bild та британській газеті The Times.

"Я вважаю, що людям потрібно домовлятися і робити те, що вони повинні робити, щоб чинити по справедливості. Чи не так? Є санкції проти Росії - погляньмо, чи не вийде у нас укласти з Росією хороші угоди. Наприклад, я думаю, ядерної зброї має бути набагато менше, потрібно дуже істотно її скоротити. Це одна частина. А тут ці санкції, і Росія зараз від них важко страждає. І я думаю, тут може дещо вийти, від чого багато хто виграє", - заявив Трамп.

Поки що Трамп, за його словами, довіряє російському президенту Володимиру Путіну, а також канцлеру Німеччини Ангелі Меркель: "Спочатку я буду довіряти пані Меркель і пану Путіну, але це може не тривати довго".

Трамп визнав наявність суттєвих проблем у НАТО, назвавши проблемою номер один те, що організація "застаріла, бо була заснована багато-багато років тому". "Номер два - країни не платять те, що повинні платити", - додав він. При цьому Трамп підкреслив, що вважає НАТО "дуже важливою організацією", передає кореспондент.

"Через кілька тижнів після вступу на посаду Дональд Трамп запропонує Великобританії швидку і справедливу угоду про торгівлю з Америкою, щоб посприяти перетворенню Brexit на "щось прекрасне", - пише The Times у передньому слові до інтерв'ю Трампа.

Трамп припустив, що слідом за Британією й інші країни вийдуть із ЄС, оскільки міграційна криза завдала ЄС величезної шкоди.

Трамп погодиться укласти з російським президентом Путіним договір про скорочення ядерних озброєнь в обмін на скасування санкцій США, пише видання, проте різко розкритикував втручання Росії в Сирії, схарактеризувавши його як "дуже погане явище", яке спричинило "жахливу гуманітарну ситуацію".

"Він вважає, що Ангела Меркель зробила "катастрофічну помилку", впустивши в Німеччину понад мільйон мігрантів", - переказує газета.

"Трамп сказав, що спочатку він буде довіряти Меркель і Путіна, але це, можливо, триватиме недовго", - йдеться в статті.

Оглядач The Washington Post Дженніфер Рубін повідомляє, що Річард Барр і Марк Р.Ворнер, голова і віце-голова Комітету Сенату США з розвідки, зробили екстраординарну заяву: "В рамках своєї регулярної роботи Комітет здійснює контроль за збором і аналізом розвідувальним співтовариством даних, пов'язаних із Росією, попри те спільна заява з питань безпеки на виборах від 7 жовтня 2016 року Департаменту внутрішньої безпеки (DHS) і Управління директора Національної розвідки (ODNI) в поєднанні з розсекреченою "Оцінкою діяльності та намірів Росії на американських виборах" викликала глибоку занепокоєність".

Барр і Ворнер пообіцяли провести розслідування, проаналізувавши дані розвідки, які лягли в основу "Оцінки діяльності та намірів Росії...", інші розвіддані, що стосуються зв'язків з Росією осіб, які брали участь у політичних кампаніях, а також російську кіберактивність.

Журналістка переконана, що американцям необхідно знати, чи "скористався Трамп перевагами, наданими ворожою зовнішньою силою (а можливо, ще гірше - співпрацював з нею), щоб завоювати Білий дім".

"Ленін має перевернутися в своєму Мавзолеї, а Микола II - у своїй ще свіжій могилі: Росія не тільки повертається - вона ще й повністю панує над найбільш незвичайними виборами в історії США, - пише оглядач Le Monde Сильвія Кауфман. - Російське питання незмінно залишалося декорацією відтоді, як на сцені з'явився Дональд Трамп. Тимчасом напередодні вступу на посаду 45-го президента США ніхто не спроможний передбачити, в якому напрямку будуть розвиватися відносини Вашингтона і Москви".

"Дональд Трамп казав, що, ставши президентом, зуміє встановити продуктивний діалог з Володимиром Путіним, "справжнім лідером" і "дуже розумною людиною". Аж 11 січня Трамп публічно визнав відповідальність Росії за втручання у виборчу кампанію, йдеться в статті. "Втім, водночас люди, яких він обрав для формування своєї адміністрації (...), висловлювалися про Росію радикально протилежно і більш традиційно. Так, за словами майбутнього держсекретаря Рекса Тіллерсона, Росія "становить загрозу", про яку "наші союзники по НАТО мають підстави турбуватися". На думку майбутнього міністра оборони генерала Джеймса Меттіса, "треба визнати, що Путін прагне знищити Північноатлантичний альянс, і ми повинні вжити необхідних заходів, аби захистити себе".

Стоячи на чолі компанії ExxonMobil, Тіллерсон мав можливість довго практикуватися у вивченні російського характеру, зауважує Кауфман. І, виступаючи перед Сенатом, він чітко проаналізував сучасну логіку росіян: "Вони думають, що заслуговують належної ролі в світовому порядку, тому що є ядерною державою. Після розвалу СРСР вони не могли на це претендувати. Вони присвятили все ці роки розвитку своїх можливостей, щоб до цього прийти. Все, що вони роблять тепер, націлено на те, щоб показати: Росія вже там, Росія має величезне значення, Росія - це сила, з якою треба рахуватися".

Емісари Москви кажуть те ж саме, але йдуть ще далі, зауважує автор статті, викладаючи тези виступу 12 січня російського посла в Парижі Олександра Орлова.

З приводу гіпотетичного впливу Росії на обрання Трампа посол сказав: "Не треба перебільшувати!" Зрозуміло, "Росія не приховувала своєї прихильності до Трампа", але правда в тому, що "соціальна і економічна модель Росії викликає інтерес".

"Кремль розробляє плани проведення першого саміту Володимира Путіна і Дональда Трампа в "нейтральній" європейській країні через кілька місяців після інавгурації. Такий підхід покликаний нагадати про історичні спроби укладення угод Вашингтоном і Москвою", - повідомляють кореспонденти The Financial Times.

"Перша зустріч повинна відбутися не в Росії і не у США, а в нейтральній третій країні, - сказав чиновник адміністрації президента Росії. - Це точно не буде Лондон і не буде Німеччина, тому що вони обидва дуже ворожі до Росії. Франція теж не підходить - проведення зустрічі там сприймалося б як недоречне, бо там іде передвиборна кампанія. Як щодо Ісландії?"

"Кремль вважає саміт Путіна і Трампа життєво важливою можливістю вести перед для відновлення відносин, які, на його думку, сильно погіршилися через згубний вплив "криз в Україні та Сирії", - йдеться в статті.

У Рейк'явіку в 1986 році пройшли переговори Рональда Рейгана і Михайла Горбачова, які заклали основи для укладеного через рік договору про контроль над ядерними озброєннями. Два російських чиновники (з адміністрації президента і з уряду) повідомили авторам статті: Кремль очікує, що зустріч відбудеться ще до літа, але не хоче квапити Трампа.

"Коли Трамп поїде до Великої Британії - а це може статися не пізніше лютого або травня - він, можливо, відвідає ще кілька європейських країн і з такої нагоди зможе зустрітися з Путіним в якомусь приємному місці, - сказав генеральний директор Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов. - Ключове питання - зустрінеться Трамп з Путіним по дорозі до Європи чи на зворотному шляху".

Переклад Inopressa.ru

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 1550 | Додав: adminA | Теги: InoPressa, новий президент США, російський фактор
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ