Пт, 2024-04-26, 08:11


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Жовтень » 1 » Нову інформаційну стратегію вибудовуємо з урахуванням європейського досвіду - Олександр Сич
17:14
Нову інформаційну стратегію вибудовуємо з урахуванням європейського досвіду - Олександр Сич
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Сьогодні ми не лише долаємо проблеми, отримані в спадщину як постсовєцька держава, але й закладаємо фундамент інформаційної стратегії Української держави з урахуванням перспективного досвіду іноземних партнерів, зокрема Європейського Союзу та Ради Європи.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич під час міжнародної конференції «Інформаційне суспільство в Україні: виклики та пріоритети для реформ» 1 жовтня 2014 року, що відбулася в рамках спільної програми Європейського Союзу та Ради Європи «Зміцнення інформаційного суспільства в Україні».

В обговоренні проблемних питань інформаційного простору України взяли участь Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінські, Голова Офісу Ради Європи в Україні Владімір Рістовскі та Голова Державного комітету телебачення та радіомовлення України Олег Наливайко.

Урядовець назвав ключові проблеми, які потребують невідкладного реагування з боку держави та громадянського суспільства: модернізація державної інформаційної політики, роздержавлення ЗМІ та забезпечення повноцінного функціонування суспільного мовлення.

За словами Віце-прем’єр-міністра України, попередня влада не була зацікавлена у формуванні критично і вільно мислячого українського громадянина, а державний апарат використовував усі потужності для насадження цінностей, не властивих українському суспільству.

«Сьогодні перед Українською державою стоїть надзвичайно складне завдання – як забезпечити баланс між жорстким регулюванням інформаційного простору відповідно до вимог національної безпеки та розбудовою демократичних засад функціонування усіх його суб’єктів – в умовах війни, пробудження громадської свідомості та монополізації медійного ринку олігархами, які контролюють 90% ЗМІ, але далеко не завжди тримаються патріотичних і державницьких позицій», - підкреслив Олександр Сич.

На думку Віце-прем’єр-міністра, влада має не насаджувати, а спонукати приватні ЗМІ до виявлення патріотизму і підтримки проукраїнської політики, а також докладати максимум зусиль для забезпечення координації діяльності найбільш потужних державних медіа – «Першого Національного каналу», «Українського радіо», газети «Урядовий кур’єр», інтернет-ресурсу «Укрінформ» тощо. Олександр Сич повідомив, що на базі цих медіа вже створено центр «Єдина країна», який акумулює і ретранслює в цілодобовому режимі оперативну інформацію від органів державної влади як в Україні, так і за її межами.

Серед важливих складових реформування інформаційної політики урядовець назвав розбудову надійної кібербезпеки і більш потужного іномовлення, модернізацію закордонних інформаційно-культурних центрів, а також системну підтримку українського інформаційного продукту – зокрема, українського книговидання, медіа тощо.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 979 | Додав: adminA | Теги: урахуванням європейського досвіду, Олександр Сич, інформаційну стратегію
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ