Чт, 2024-04-25, 08:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 21 » Обама хоче використати армію проти "Ісламської держави"
09:59
Обама хоче використати армію проти "Ісламської держави"
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

 Президент США Барак Обама, виступаючи з традиційним щорічним посланням "Про становище країни" (State of the Union), закликав Конгрес ухвалити резолюцію про застосування військової сили проти бойовиків радикального угруповання "Ісламська держава" (ІД) і прокоментував геополітичну ситуацію в світі, пише NEWSru.com.

Пряма трансляція виступу глави держави велася на YouTube-каналі Білого дому. У Мережі опубліковано повну промову президента, поширену Білим домом до початку його виступу.

Члени Конгресу вітали промову Обами оваціями, його виступ десятки разів переривалася оплесками - правда, переважно від однопартійців-демократів, зазначає російське інформагентство "Новости".

Найсильніше американському лідерові плескали в тій частині промови, де він говорив про економічне зростання, слабкіше - там, де йшлося про зовнішню політику.

"Я закликаю Конгрес продемонструвати світові, що ми єдині у нашій боротьбі, проголосувавши за резолюцію, що дозволяє використовувати військову силу проти "Ісламської держави", - заявив Обама. Він також підкреслив, що Вашингтон підтримує помірковану опозицію в Сирії, яка може допомогти зусиллям у даному напрямку.

Зазначимо, раніше Обама запевняв, що до введення американських військ у район діяльності ІД не дійде, і Вашингтон обмежиться бомбардуванням з повітря позицій бойовиків. Однак експерти відразу припускали такий розвиток подій і зазначали, що залучення 25 тисяч американських солдатів на землі збільшить вартість боротьби з ІД до 1,1-1,8 млрд доларів на місяць. Витрати США на рік боротьби з ІД за участю сухопутного контингенту оцінювалися в 13-22 млрд доларів.

У промові американський лідер також заявив, що цьогоріч Конгресу потрібно покінчити з блокадою Куби. За його словами, проголошений ним нещодавно намір домогтися нормалізації відносин між Вашингтоном і Гаваною здатний покласти край "спадщині недовіри в нашій півкулі".

Крім того, Обама розповів, що США залишили в минулому війни в Іраку і Афганістані. Під час виступу він повідомив, що нині в цих країнах залишається менш ніж 15 тисяч американських солдатів. Шість років тому їх було близько 180 тисяч, нагадав президент.

Обама оцінив стан економіки РФ як жахливий

Росія, зазначив президент США, перебуває в ізоляції, при цьому завдяки діям Вашингтона. Таким чином, додав він, Сполучені Штати "демонструють міць і силу американської дипломатії".

"Минулого року ми разом з нашими партнерами виконали важку роботу із запровадження санкцій. І тоді хтось говорив, що агресія пана Путіна - це майстерна демонстрація стратегічного мислення і сили. Сьогодні США сильні і єдині зі своїми союзниками, а Росія ізольована, а її економіка перебуває в жахливому стані", - зазначив Обама.

З американською економікою, підкреслив Обама, все йде інакше - криза в США повністю завершилася. "Сьогодні після проривного для Америки 2014 року наша економіка зростає і створює робочі місця найшвидшими від 1999 року темпами", - запевнив Обама у зверненні до Конгресу. Він також додав, що уряд США має нові інструменти запобігання фінансовим кризам. Президент вважає "очевидним, що економіка, орієнтована на середній клас, працює".

Економіка США поступово відновлювалася після масштабної фінансової кризи 2008 року. На цьому тижні Міжнародний валютний фонд поліпшив очікування щодо економіки США на тлі зниження рівня безробіття і помірного інфляційного тиску. Прогноз на 2015 рік збільшено на 0,5 процентного пункту - до зростання в 3,6%, на 2016 рік - до 3,3%, що на 0,3 вище жовтневого прогнозу.

Нові санкції проти Іраку безглузді

У зверненні до Конгресу Барак Обама також заявив, що вважає безглуздими нові санкції проти Ірану. Їхнє запровадження, як пояснив глава держави, означатиме провал всіх дипломатичних зусиль. За словами Обами, він готовий накласти вето на рішення Конгресу про новий пакет санкцій проти Тегерана, проте США "готові застосувати заходи, які не дозволять Ірану стати ядерною державою".

"Нові санкції, проведені нинішнім скликанням Конгресу в даний момент, практично гарантують провал дипломатії - віддалять Америку від її союзників і досягнуть того, що Іран відновить свою ядерну програму", - підкреслив Обама.

"Шістка" міжнародних посередників і Іран ведуть переговори щодо іранської ядерної програми в обмін на зняття міжнародних санкцій. Термін завершення переговорів двічі переносився і тепер призначений на 30 червня 2015 року.

Виступаючи, Обама не забув і про Еболу. Президент відзначив внесок американських політиків, солдатів і працівників медичної сфери, які борються зі смертельною лихоманкою.

Він нагадав, що сутичка ще не завершена, але "світ повинен засвоїти цей урок, щоб створити більш ефективну глобальну структуру щодо запобігання розповсюдження майбутніх епідемій". Необхідно викорінювати бідність і інвестувати в сучасні технології та розробки, вважає Обама.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1027 | Додав: admin | Теги: ісламська держави, Обама, армія
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ