Пт, 2024-04-19, 03:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Жовтень » 3 » Обама попередив про можливий дефолт США
12:58
Обама попередив про можливий дефолт США
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Переговори президента Барака Обами з лідерами Конгресу США з питання фінансування уряду відбулися в Білому домі. Однак адміністрація і лідери республіканців у Конгресі США не змогли домовитися.

На зустріч були запрошені: спікер Палати представників Джон Бейнер (республіканець, від штату Огайо), що має третій за значущістю в державній ієрархії США пост; лідери республіканської меншості і демократичної більшості в Сенаті Мітч Макконнелл (від штату Кентуккі) і Гері Рід (від штату Невада), а також керівник фракції демократів у Палаті представників Ненсі Пелосі (від штату Каліфорнія).

Як констатував за підсумками зустрічі в Білому домі спікер Палати представників Конгресу Джон Бейнер, "президент знову повторив, що не збирається вести переговори (з приводу висунутих республіканцями умов прийняття законопроекту про фінансування діяльності уряду США)", передає ИТАР-ТАСС. "Ми направили кілька пропозицій, але всі вони були відкинуті демократами", - сказав він.

За словами спікера, бесіда з президентом була відвертою, але не дала результатів. "Все, чого ми просимо, - це обговорення і чесного ставлення до американського народу, що опинився зачепленим (програмою медичного обслуговування) Obamacare.

Білий дім підтвердив, що Обама таки був непохитний у своїй позиції. "Президент ясно дав зрозуміти лідерам (республіканців), що не вестиме переговорів з приводу необхідності прийняття Конгресом заходів з відновленню роботи уряду або збільшення стелі держборгу", - йдеться в його заяві.

Глава адміністрації закликав республіканців прийняти так звану чисту резолюцію про тимчасове фінансування діяльності уряду США, тобто без будь-яких прив'язок. "Президент все ще сподівається, що здоровий глузд переможе", - додали в Білому домі.

Як заявив після зустрічі лідер демократичної більшості в Сенаті Геррі Рід, республіканське керівництво, як і раніше, хоче пов'язати санкцію на тимчасове фінансування діяльності уряду з блокуванням коштів на масштабну реформу охорони здоров'я, яку проводить адміністрація Обами. Однак, за словами Ріда, ні президент, ні члени Конгресу від Демократичної партії не підуть на це.

Ще перед початком зустрічі з лідерами Конгресу Білий дім заявив, що президент не має наміру поступатися представникам опозиційної Республіканської партії в зв'язку з нинішньою бюджетно-фінансовою кризою.

Знаючи це, республіканці дивувалися, навіщо глава держави запрошує їх у Білий дім, якщо наперед відмовляється вести з ними переговори. "Ми трохи спантеличені з приводу цілей цієї бесіди", - зауважив представник керівника республіканської фракції в Сенаті Дон Стюарт.

Обама сердиться на республіканців і говорить про загрозу дефолту

Президент США Барак Обама заявив, що великому бізнесу слід побоюватися готовності консервативного крила Республіканської партії привести країну до дефолту з державного боргу, передає ВВС Россия.

За словами президента, він відмовляється від проведення переговорів про бюджет з республіканцями доти, доки вони не дозволять федеральному уряду відновити роботу і не проголосують за підвищення державного боргу.

Як заявив Обама в телеінтерв'ю, він "вкрай роздратований" тією обставиною, що ситуація була доведена до нинішньої бюджетно-фінансової кризи. Дещо пізніше переговори в Білому домі між Обамою і провідними конгресменами завершилися безрезультатно.

"Я хочу дати зрозуміти лідерам Конгресу, що доки у нас не буде чіткого законодавчого акту про відновлення роботи федерального уряду, поки ми не доб'ємося, щоб Конгрес дозволив міністерству фінансів виділити кошти на те, що сам Конгрес вже раніше схвалив, доти ми відмовляємося вступати в переговори", - оголосив Обама.

На думку президента, спікер палати представників, республіканець Джон Бейнер не в змозі протистояти вузькій фракції у своїй партії. Якщо невеликій групі людей дозволити вибивати з президента поступки, будь-хто, хто стане наступником, не зможе ефективно керувати країною, заявив Обама.

Окрім того, Обама провів зустріч з керівниками кількох найбільших банків з Уолл-стрит.

У зустрічі взяв участь, зокрема, гендиректор Goldman Sachs Ллойд Бленкфайн. Він висловив невдоволення позицією республіканців, що використовують в політиці інструменти, здатні призвести до дефолту країни. При цьому глава Goldman Sachs зазначив, що присутні мають різні політичні погляди.

Зазначимо, що через відсутність компромісу фінансування держапарату в США припинилося вперше за 17 років. Багато держустанов припинили роботу опівночі на вівторок за місцевим часом. Під загрозою вимушеної відпустки опинилося 800 тисяч держслужбовців.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1361 | Додав: adminA | Теги: Обама попередив про можливий дефолт
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ