Ср, 2024-04-24, 14:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Вересень » 11 » Обама розповів американцям, навіщо бомбити Сирію: Асад не зупиниться. ВІДЕО
10:49
Обама розповів американцям, навіщо бомбити Сирію: Асад не зупиниться. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Російська ініціатива щодо Сирії може сприяти розв'язанню проблеми без застосування сили. Водночас Сполучені Штати й далі тиснутимуть на сирійську владу і все ще припускають можливість застосування військової сили. "Я віддав наказ нашим збройним силам дотримуватися нинішньої стратегії, зберігати тиск на Асада і бути готовими вчинити у відповідь дії, якщо дипломатичні зусилля не увінчаються успіхом", - заявив президент США Барак Обама 10 вересня, виступаючи з телезверненням до співгромадян.

Сполучені Штати вивчать пропозицію Росії про передачу під міжнародний контроль хімзброї в Сирії і продовжать консультації з Москвою, пообіцяв він при цьому. "Я направляю держсекретаря Джона Керрі зустрітися в четвер (12 вересня) з його російським колегою (Сергієм Лавровим), і я продовжу дискусії з президентом (Росії Володимиром ) Путіним" , - сказав він, цитує ІТАР -ТАСС.

Президент США також повідомив, що попросив Конгрес відкласти голосування по резолюції, яка санкціонує застосування військової сили в Сирії у відповідь на використання хімзброї.

Обама вважає, що "обнадійливі вказівки" на можливість врегулювання сирійської проблеми політичним шляхом з'явилися в останні дні "почасти завдяки погрозі з боку США використовувати військову силу, а також конструктивним переговорам, які відбулися у нього з президентом Путіним".

"Уряд Росії продемонстрував бажання приєднатися до міжнародного співтовариства, щоб підштовхнути Асада до відмови від його хімічної зброї", - зазначив американський лідер.

Він вважає, що "ще зарано говорити, чи буде успішно реалізовано цю пропозицію". "Будь-яка угода має передбачати механізм перевірки зобов'язань режиму Асада", - підкреслив Обама. Однак, продовжив господар Білого дому, нова "ініціатива може усунути загрозу хімічної зброї без використання сили, зокрема, тому що Росія є одним з найсильніших союзників Асада".

Обама зазначив, що Сполучені Штати вестимуть консультації з Росією, Китаєм та іншими членами Ради Безпеки ООН з питання про передачу сирійського хімзброї під міжнародний контроль. "Ми також дамо можливість інспекторам ООН доповісти про свої висновки щодо того, що сталося 21 серпня в передмісті Дамаска", - додав він.

Президент США підкреслив, що його адміністрація воліла б врегулювати конфлікт у Сирії політичним шляхом і подвоїть свої дипломатичні зусилля в цьому напрямку. При цьому Обама знову повторив: його адміністрація впевнена, що уряд Сирії відповідальний за хімічні атаки в районі Дамаска 21 серпня.

"Ніхто не заперечує, що хімзброю в Сирії було застосовано. Світ бачив тисячі відео і фотографій, які свідчать про атаку. І гуманітарні організації повідомляли про госпіталі, переповнені людьми із симптомами отруєння газом", - зазначив президент.

"Ба більше, ми знаємо, що режим Асада несе відповідальність (за хіматаки). У дні, що передували 21 серпня, як нам відомо, прихильники Асада готувалися до атаки в районі, де вони розпилили газ зарин. Вони роздали маски своїм військовослужбовцям. Вони випустили ракети з територій, які були підконтрольні режиму, по 11 передмістях, звідки режим намагався вигнати сили опозиції", - розповів Обама.

Президент США сказав, що Вашингтону "відомо, що високопоставлені представники військової машини Асада оцінювали результати атаки". За його словами, США "вивчили зразки крові і волосся людей, у яких було виявлено отруєння зарином".

"Якщо ми нічого не зробимо, Асад не припинить використовувати хімзброю"

Реакція світової спільноти необхідна, щоб запобігти використанню хімічної зброї. Впевненість у цьому висловив президент США, виступаючи перед співвітчизниками. "Якщо ми нічого не зробимо, у режиму Асада не буде причин припинити використання хімзброї", - зазначив Обама. "В разі ослаблення заборони щодо хімзброї в інших тиранів не буде приводів двічі подумати, перш ніж отримати отруйний газ і застосовувати його", - підкреслив він.

"З часом наші війська можуть знову зіткнутися з хімічною атакою на полях битв, і терористам може бути простіше розжитися подібного роду зброєю і застосувати її проти мирних громадян", - пояснив Обама.

"Невдача в боротьбі з використанням хімзброї призведе до ослаблення заборон щодо інших видів зброї масового знищення та зміцнить союзника Асада - Іран, який має вирішити, ігнорувати йому міжнародні норми і створювати ядерні озброєння чи піти мирним шляхом", - підкреслив президент США.

При цьому він висловив упевненість, що відповідні дії Вашингтона на застосування хімзброї в Сирії "відповідають інтересам національної безпеки" його країни. "Після ретельного вивчення я дійшов висновку, що задля національної безпеки США доцільно вжити заходів у відповідь на використання режимом Асада хімзброї", - сказав Обама.

За його словами, це має бути зроблено шляхлм "цільового військового удару". "Результатом цього удару має стати стримування Асада від застосування хімзброї, зниження можливостей його режиму використати ці озброєння", - сказав Обама.

При цьому Обама пообіцяв, що у разі проведення військової операції в Сирії Вашингтон не буде вводити туди свої наземні війська. "Я не направлю американські наземні війська в Сирію. Я не прагну до необмеженої за часом акції на зразок тих, що були в Іраку чи Афганістані. Я не націлений на тривалу авіаційну кампанію, як у Лівії або в Косово", - сказав президент США .

"Я знаю, що після жахливої ціни, яку ми заплатили в Іраку й Афганістані, ідея будь-якої військової акції, незалежно від того, наскільки вона обмежена, не буде популярною", - визнав Обама.

Він підкреслив, що "це буде націлений удар, спрямований на вирішення чіткого завдання щодо запобігання використання хімзброї і зниження можливостей режиму Асада".

На думку президента США, війська Башара Асада не можуть "серйозно загрожувати" американським військовим. "Ми не виключаємо жодних загроз відповідних дій. Але у режиму Асада немає можливостей серйозно загрожувати нашим військовим. Ані Асад, ані його союзники не зацікавлені в ескалації ситуації, яка може призвести до його усунення від влади", - сказав Обама.

Він підкреслив, що "союзник США - Ізраїль - може сам захистити себе, також користуючись непохитною підтримкою Сполучених Штатів".

Нагадаємо, 21 серпня 2013 року 1188 осіб стали жертвами застосування хімічної зброї у Східній Гуті - передмісті Дамаска. За наявною інформацією, атаку начебто здійснили урядові сили, використавши ракету класу "земля-земля".

Сирійський президент Башар Асад неодноразово спростовував звинувачення в застосуванні урядовими військами хімічної зброї проти повстанців 21 серпня і підкреслював, що у західних країн немає "жодної крихти" доказів цього, а росіяни, за його словами, мають "дані, що свідчать про протилежне".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 903 | Додав: adminA | Теги: асад, бомбити Сирію, Обама, американцям
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ