Пт, 2024-03-29, 12:13


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Липень » 23 » Обама зустрівся з постраждалими та родичами загиблих в Аврорі
10:36
Обама зустрівся з постраждалими та родичами загиблих в Аврорі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Президент США Барак Обама сказав потерпілим і родичам загиблих унаслідок стрілянини, яку зчинив 24-річний Джеймс Холмс в кінотеатрі, що вся країна думає про них.

З тими, хто пережив трагедію, Обама зустрівся в лікарні Університету Колорадо в Аврорі, куди доставили більшість постраждалих з кінотеатру.

У свою чергу, Папа Римський Бенедикт XVI заявив про те, що він "глибоко приголомшений" нападом на відвідувачів кінотеатру.

В суботу за наказом президента по всій країні було приспущено національні прапори.

За повідомленнями, Джеймс Холмс був озброєний гвинтівкою, дробовиком і двома пістолетами. За словами шефа поліції, вся зброя і боєприпаси були придбані легально протягом останніх кількох місяців.

Владі не вдалося виявити жодних зв'язків підозрюваного з терористичними організаціями, його мотиви також залишаються поки що невідомими. Досі Холмс ні разу не потрапляв в поле зору поліції Аврори. Лише одного разу його оштрафували за перевищення швидкості.

У Нью-Йорку комісар поліції Реймонд Келлі повідомив, що підозрюваний пофарбував волосся в рудий колір і представився поліцейському як Джокер - головний лиходій з "Бетмена".

У нью-йоркських кінотеатрах, де йде показ цього фільму, посилені заходи безпеки. У Парижі було вирішено скасувати французьку прем'єру "Темного лицаря".

Режисер картини Крістофер Нолан поширив заяву, в якій висловив свій жах від події.

"Кінотеатр - це мій рідний дім, і думка про те, що хтось може вломитися в це невинне, повне надій місце таким нестерпно диким чином, для мене абсолютно спустошлива", - сказав Нолан.

"Жодні слова, які ми могли б зараз пролунати, не здатні адекватно висловити наші почуття щодо невинних жертв цього жахливого злочину. Але наші думки з ними та їхніми сім'ями", - йдеться у зверненні режисера.

Незважаючи на свої значні академічні досягнення, Джеймс Холмс на момент події перебував у стадії відрахування з аспірантури факультету нейробіології Університету Колорадо у Денвері.

Один з його сусідів сказав агентству France-Presse, що Холмс "завжди носив камуфляжні штани", додавши: "Ми не дуже добре його знали, оскільки він ні з ким не розмовляв. Він постійно сидів під замком".

Сім'я затриманого виступила з письмовою заявою, в якій ідеться: "Наші серця з тими, кого зачепила ця трагедія, а також з їхніми рідними та близькими. Ми просимо ЗМІ з повагою поставитися до нашого права на особисте життя в цей важкий час".

Поліція поки що не наводила імен загиблих. Останні з виявлених тіл були відвезені з кінотеатру близько 17 години у п'ятницю.

Десять осіб було вбито на місці, ще двоє померли в лікарні від ран. Серед поранених було чотиримісячне немовля, а також шестирічна дитина.

Як розповів один з очевидців, "стрілець повільно йшов вгору по сходах і методично вів вогонь, обираючи людей випадковим чином". За даними поліції, як мінімум одна людина була поранена в сусідньому кінозалі кулею, що пройшла через стіну навиліт.

"Він кинув гранату вгору, і вона вибухнула прямо в повітрі, після чого пролунали рушничні залпи - бах, бах, бах", - розповів ВВС очевидець на ім'я Пем.

19-річна Саліна Джордан в інтерв'ю газеті Denver Post розповіла, що бачила, як одній дівчині куля потрапила в щоку, ще одну дівчинку, на вигляд років дев'яти, було, за її словами, поранено у живіт.

Барак Обама був проінформований про те, що трапилося, рано-вранці. Він виступив з коротким зверненням на мітингу своїх прихильників, після чого повернувся в Білий дім, щоб розібратися в ситуації.

"Для політики ще буде час, - сказав президент США. - Нинішній день, як я вважаю, - потрібно віддати для молитов і роздумів".

Нагадаємо, 24-річний Холмс розстріляв глядачів, що зібралися на прем'єру нового фільму про Бетмена "Темний Лицар: Відродження легенди", у ніч проти 20 липня. Десять людей загинули на місці, ще двоє померли в лікарні. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 58 осіб, з них сім залишаються в критичному стані. Інші ЗМІ повідомляли про 70 постраждалих. Холмс не чинив опору при затриманні.

Поліція встановила, що Холмс готувався до злочину близько чотирьох місяців, закуповуючи зброю, боєприпаси і амуніцію. При цьому всі покупки були зроблені легальним шляхом.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 951 | Додав: admin | Теги: Обама, аврора, загиблі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ