Чт, 2024-03-28, 16:56


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 30 » Облави на ісламістів у Європі: викрито підпільні мережі
16:10
Облави на ісламістів у Європі: викрито підпільні мережі
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
В Італії за підозрою у тероризмі було заарештовано шістьох ісламістів. Вони могли готувати теракти на території Італії та США, повідомляє NEWSru Russia з посиланням на агентство ANSA.

Серед заарештованих прокуратурою південноіталійського міста Барі є громадяни Тунісу і Марокко. Їх було затримано в італійських областях Апулія, Ломбардія і на острові Сицилія, один з них був спійманий в Бельгії. Угруповання ісламістів підозрюють у терористичній діяльності, зв'язках з міжнародним тероризмом, підготовці смертників і розпалюванні расової ненависті.

Влада стежила за підозрюваними з 2007 року, навіть за відвідуваними ними інтернет-ресурсами. За матеріалами слідства, розпочатого у той час, ймовірні терористи написали інструкцію з підготовки терористів-смертників, у них також були відео- та аудіоматеріали, в яких вони закликають до джихаду "проти невірних". Невірними, за повідомленням поліції, зловмисники називали країни Заходу, зокрема Італію та США, пише La Repubblica.

Останні дні в Італії неспокійні. Напередодні в Римі було введено особливий режим безпеки, після того, як 49-річний безробітний Луїджі Преїті відкрив стрілянину перед урядовим палацом Кіджі. Чоловік, який поранив двох карабінерів і вагітну жінку, при затриманні заявив, що його метою були політики. Це сталося якраз у той момент, коли в президентському Квірінальському палаці уряд Енріко Летти приводили до присяги у присутності глави держави. Зараз будівлі обох палат парламенту і Конституційного суду перебувають під посиленою охороною, територію закрито для проїзду транспорту і частково для пішоходів.

Шестеро мусульманських радикалів зізналися в плануванні теракту у Великобританії

Шестеро осіб зізналися у плануванні теракту на демонстрації ультраправого руху "Англійська ліга захисту" (English Defence League) торік у Західному Йоркширі, повідомляє у вівторок, 30 квітня, РІА "Новости" з посиланням на телеканал Sky News.

Омар Мохаммед Хан, Мохаммед Хассін, Анза Хуссейн, Мохаммед Сауд, Зоїд Ахмед і Джул Уддін під час засідання Королівського суду лондонського району Вуличу зізналися в тому, що планували здійснити теракт в період між 1 травня і 4 липня 2012 року.

Змову було розкрито під час рутинної перевірки поліцією групи, що прямувала на марш "Англійської ліги захисту" в місто Дьюсбері в Західному Йоркширі. Ні служби безпеки, ні розвідслужби не мали інформації про підготовлюваний теракт, хоча один з шістьох підозрюваних перебував під наглядом у іншій справі, пов'язаній з тероризмом.

Терористичний план зірвався через те, що демонстрація закінчилася раніше, ніж планувалося, повідомили представники суду.

Зазначимо, що з наближенням 1 травня в європейських країнах традиційно розпалюються сутички між політичними рухами лівих і правих, до яких протягом останніх 20 років додалися й ісламісти. Нагадаємо, 1 травня 2012 року у Німеччині в зіткненнях на мітингах були затримані близько 5 тисяч осіб.

Довідка

"Англійська ліга захисту" (EDL) - ультраправий рух, учасники якого виступають проти поширення у Великобританії ісламу, законів шаріату і ісламського екстремізму. Демонстрації руху періодично відбуваються в різних містах країни. Учасники демонстрацій не раз вступали у сутички з антифашистами і поліцією. EDL часто виступає з антиіммігрантських і расистських позицій, вона також підозрюється в непрямих зв'язках з організатором терактів у Норвегії в 2011 році Андерсом Брейвіком, хоча офіційно спростовує це.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: ісламісти, підпільні мережі, Європа, Облави
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ