Вт, 2024-03-19, 13:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2014 » Січень » 20 » Облога урядового кварталу посилюється. З регіонів йде підмога
15:13
Облога урядового кварталу посилюється. З регіонів йде підмога
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
13:50. У центрі Києва на вулиці Грушевського біля стадіону "Динамо" радикально налаштовані активісти чинять самосуд над чоловіком. За їх словами, у портфелі чоловіка знаходилася бомба і , крім цього, він хотів заподіяти тілесні ушкодження одному з активістів. Навколо нього зібралося понад 20 активістів, які пропонували його роздягнути і вивести на сцену, передає РБК-Україна.

13:10. Державна служба України з надзвичайних ситуацій не вважає події на вулиці Грушевського в центрі Києва. Про це заявив начальник відділу Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Василь Сніцар.

"Порушення громадського порядку на вулиці Грушевського не віднесено до надзвичайних ситуацій", - сказав він.

При цьому Сніцар підкреслив, що співробітники Держслужби брали участь у гасінні пожеж на Грушевського, завдяки чому вдалося уникнути поширення вогню на довколишні будівлі.

12:20. Коменданти Майдану в Києві, вони ж народні депутати України від опозиції, озброюють загони самооборони, заявляють у департаменті громадської безпеки МВС України. У департаменті зазначили, що за ініціативою комендантів агресивно налаштованим людям роздають двометрові дерев'яні палиці з металевими наконечниками.

11:50. Облога урядового кварталу буде тільки посилюватися, і до акції долучаться тисячі людей, "які зараз їдуть до Києва з технікою". Про це заявив екс-глава МВС Юрій Луценко, який зараз перебуває на вул.Грушевського у Києві біля стадіон "Динамо", в ефірі Hromadske.TV.

На питання, якими будуть подальші дії мітингувальників на Грушевського, Луценко заявив: "Облога урядового кварталу буде тільки посилюватится. Я підкреслюю - облога".

"І до не цієї облоги мають долучитися тисячі тих людей з технікою, які зараз їдуть до Києва. Чим більше будет техніки, тим менше "кровосісі" та інші зможуть чинити людям спротив", - заявив Луценко.

11:40. На вулиці Грушевського триває протистояння між силовиками та протестувальниками. Протестувальники продовжують бити в барабани.

Крім того вони періодично кидають каміння у бік силовиків. Ті в свою чергу кидають світло-шумові гранати, також використовують газ. На схилах стоять люди, які спостерігають за тим, що відбувається. Люди прибувають, пише "Українська правда".

16 січня більшість від Партії регіонів у Верховній Раді проголосувала за скандальні закони шляхом підняття рук. 17 січня президент України Віктор Янукович підписав ці закони, а також звільнив главу своєї адміністрації Сергія Льовочкіна. Ухвалені документи жорстко обмежують проведення мітингів, використання мережі Інтернет, мобільного зв'язку, роботу ЗМІ, вводять кримінальну відповідальність за наклеп, поняття "іноземний агент" і т.п.

19 січня у Києві на Майдані Незалежності відбулося Народне віче, де представники опозиції оголосили програму дій. Під час виступу лідер партії "УДАР" Віталій Кличко закликав провести дострокові вибори президента.

Після віче близько 30 тисяч мітингувальників вирушили до міліцейського блок-посту біля в'їзду до Урядового кварталу, що на вулиці Грушевського поруч зі стадіоном ім. Валерія Лобановського. Частина радикально налаштованих активістів почала штурм, застосовуючи палиці, фаєри, вибухові пакети, димові шашки "цитрус". У відповідь "Беркут" застосував шумові гранати і гумові кулі. Атакуючі підпалили два міліцейських автобуса, щоб зробити проїзд вулицею Грушевського вільним. У відповідь міліція застосувала водомети. Слід зазначити, що температура у той момент була нижче нуля.

З обох сторін сотні людей отримали поранення.

Лідери опозиції Арсеній Яценюк, Юрій Луценко і частина Автомайдану (Сергій Поярков, Андрій Теліженко і Дмитро Булатов) заявили про непричетність до провокації і закликали зберігати розсудливість.

З таким закликом до радикально налаштованих мітингувальників на Грушевського звернувся Кличко. У результаті його змусили замовкнути вогнегасником.

Янукович заявив про готовність почати переговори з представниками опозиції для врегулювання ситуації, що склалася.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 997 | Додав: adminA | Теги: регіонів йде підмога, jблога урядового кварталу
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ