Чт, 2024-04-18, 16:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 31 » ОБСЄ повідомляє про фальсифікації під час виборів у Киргизстані
20:13
ОБСЄ повідомляє про фальсифікації під час виборів у Киргизстані
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Голова місії довгострокових спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Корін Йонкер негативно оцінила процес підрахунку голосів на виборах президента Киргизстану і вказала на наявність інших порушень в ході голосування.

"Обробка бюлетенів була негативно оцінена нашими спостерігачами. Мало місце включення вищих даних", - заявив Йонкер на прес-конференції в понеділок. Вона додала, що на виборах у Киргизстані спостерігачі зафіксували факти підкупу, багаторазового голосування і застосування "каруселей".

- InoPressa. Захід задоволений виборами в Киргизстані. Росія теж. Незадоволені узбеки

У свою чергу спостерігач від Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Нурсуна Мемекан заявила на прес-конференції в Бішкеку, що вибори в Киргизстані за деякими аспектами не відповідали міжнародним стандартам, але були добре організовані. Спостерігачі ПАРЄ зазначили, зокрема, проблеми зі складанням списків виборців, коли після скасування додаткових списків деякі громадяни не знайшли себе в основному списку і не змогли проголосувати, повідомляє РИА "Новости".

Водночас у підсумковій заяві міжнародної місії спостерігачів у складі представників БДІПЛ ОБСЄ, ПАРЄ та Парламентської асамблеї ОБСЄ зазначено, що президентські вибори в Киргизстані "пройшли в мирній атмосфері, проте недоліки в ході них вказують на необхідність поліпшення виборчого процесу в цілому з метою зміцнення демократичних процедур відповідно до міжнародних зобов'язань".

Вибори президента Киргизстану пройшли 30 жовтня. За даними ЦВК Киргизстану, на президентських виборах упевнено перемагає чинний прем'єр-міністр країни Алмазбек Атамбаєв. За результатами обробки 95% протоколів він набрав понад 62% голосів, а найближчий переслідувач Адахан Мадумаров наразі не набирає і 15%.

Зазначимо також, що президентські вибори стануть найважливішим етапом легітимації влади після держперевороту і скидання президента Курманбека Бакієва в квітні минулого року. Зараз главою держави є президент перехідного періоду Роза Отунбаєва.

Спостерігачі від СНД визнали, що вибори відповідали законодавству країни. У той же час ЦВК Киргизстану повідомив, що зафіксував кілька порушень на виборчих дільницях і результати голосування на деяких з них може бути скасовано. Опоненти Атамбаєва вже заявили, що не вірять у його перемогу і будуть домагатися призначення другого туру виборів.

Прихильники кандидата Ташиєва, що програв, погрожують масштабними протестами

Прихильники кандидата Камчибека Ташиєва у місті Ош на півдні Киргизстану зібралися ближче до вечора понеділка на центральній площі і вимагають анулювати підсумки голосування. В акції беруть участь близько 100 прихильників Ташиєва, серед них переважно молоді чоловіки і жінки киргизької національності, але серед них є також представники місцевої узбецької діаспори.

"Якщо влада не дослухається до їхніх вимог, то вже завтра прихильники Ташиєва готові розпочати масштабні акції протесту", - заявив один із присутніх. Поки прихильники Ташиєва поводяться неагресивно, співробітники міліції охороняють громадський порядок і не втручаються в хід проведення акції.

Раніше, в понеділок вдень, прихильники Ташиєва перекрили автотрасу, яка з'єднує два південних міста - Ош і Джалалабад, в районі рідного села Ташиєва - Барпи, зажадавши або скасувати президентські вибори, або перерахувати голоси.

Пізніше "незгодні" розблокували автодорогу, повідомив представник МВС республіки Шамшибек Мамиров. За його словами, зараз представники місцевої влади намагаються переконати прихильників Ташиєва шляхом переговорів вирішити всі питання мирним шляхом.

За даними МВС Киргизстану, в районі села Барпи в акції протесту брали участь близько трьохсот осіб. Тимчасом місцеві жителі стверджують, що кількість протестувальників-прихильників Ташиєва сягала 1,5 тисячі осіб. МВС закликає всіх кандидатів вирішувати питання мирним шляхом, шляхом оскарження в ЦВК, або в судах.

Раніше у виборчому штабі Ташиєва заявляли, що вибори пройшли з численними порушеннями, а високий результат Атамбаєва став результатом адміністративного ресурсу. "Ми не визнаємо перемоги Алмазбека Атамбаєва у першому турі, за нашими підрахунками мав відбутися другий тур", - заявив голова штабу Нургази Анаркулов.

Інший кандидат в президенти Киргизстану Кубатбек Байболов закликав відправити у відставку ЦВК країни. За його словами, вибори проходили з численними порушеннями, зокрема, до виборчих дільниць підвозилися виборці, деякі з них голосували не один раз, була плутанина зі списками виборців. Відповідальність за це він поклав на Атамбаєва.

За словами Байболова, низка кандидатів у президенти будуть домагатися створення незалежної комісії, яка повинна буде перевірити справжність бюлетенів в одному районі Бішкека, вивчивши списки та підписи виборців на відривних корінцях бюлетенів.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 864 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ