Сб, 2024-04-27, 03:05


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Грудень » 5 » ОБСЄ: влада і опозиція України повинні почати діалог заради демократії
16:07
ОБСЄ: влада і опозиція України повинні почати діалог заради демократії
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/
Український уряд та опозиція мають розпочати політичний діалог за участі демократичних інституцій. На цьому наголосив президент парламентської асамблеї ОБСЄ Ранко Крівокапіч, відкриваючи міністерську зустріч Організації безпеки і співробітництва Європи, пише "Інтерфакс-Україна"

"Протести допомагають закладати основи демократії в Україні і дозволяють людям мирно висловлювати думки", - зазначив він.

"Будівництво демократії буває складним процесом, але немає іншої альтернативи, окрім як вести діалог між урядом, опозицією, демократичними інституціями. Треба вводити верховенство права. Я впевнений, що Україна пройде цей шлях", - заявив Крівокапіч.

До діалогу політичні сили в Україні також закликала заступник глави зовнішньополітичної служби Євросоюзу Хельга Шмід.

"Я закликаю всі політичні сили розпочати негайний діалог, щоб досягти вирішення нинішніх розбіжностей, який усіх задовольнив би", - заявила вона. Дипломат також наголосила, що політичні рішення є для України єдиним виходом із нинішньої ситуації.

Крім того, Шмідт заявила: "Я просила б, щоб усі учасники цього процесу зараз працювали та зробили все можливе для того, щоб знизити рівень напруженості".

При цьому вона додала: "Звісно, всі права мають дотримуватися". Нагадаємо, раніше Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле закликав українців до негайного діалогу для пошуку мирного вирішення виниклої ситуації.

Британія закликала українську владу не на словах показати "дотримання цінностей"

Українська влада і опозиція мають уникали дій, які можуть призвести до ескалації чи обмеження особистих свобод громадян країни. Про це заявив міністр Великобританії Девід Лідінгтон під час свого виступу на щорічному засіданні Ради міністрів Організації з безпеки і співробітництва в Європі у Києві, пише "Українська правда"

"Коли ми тут зустрічаємося у Києві, народ України зараз має справу зі своїми власними викликами і демонструє важливість цього людського виміру", - зазначив він.

"За останні кілька днів сотні тисяч українців вийшли на вулиці, щоб висловити свої погляди на майбутнє країни, після того, як уряд прийняв рішення припинити підготовку до підписання асоціації між ЄС і Україною", - уточнив міністр.

"Мене дуже стурбували звіти про насильство, яке було застосовано до мирних демонстрантів. Я вітаю зобов’язання української влади провести ретельне розслідування, і це надзвичайно важливо, щоби це розслідування було і розглядалося як дійсно ретельне і справедливе", - зазначив Лідінгтон.

"Звичайно, викликає занепокоєння у звіті те, що дуже багато журналістів, які зазнали поранень з боку правоохоронців під час виконання своїх службових обов’язків", - додав він.

"Я продовжую закликати українську владу до поваги права громадян на мирні протести і свободу зібрань. І важливо, щоби всі сторони залишалися спокійними і уникали дій, які можуть призвести до ескалації чи обмеження особистих свобод", - заявив міністр.

"Очі всього світу зосереджені на Україні і так буде і після того, як завершиться наше засідання міністрів, і велика відповідальність лежить на уряді України, як головуючої у ОБСЄ, щоб він продемонстрував своїми діями, так само як і своїми словами, що він по-справжньому дотримується цінностей ОБСЄ", - підсумував Лідінгтон.

Франція закликала забезпечити свободу демонстрацій в Україні

Франція закликає забезпечити свободу демонстрацій та преси в Україні. Про це під час 20 засідання Ради міністрів ОБСЄ в Києві заявив міністр-делегат у європейських справах при міністрі закордонних справ Франції Тьєрі Репентен, пердає УНІАН

Репентен заявив, що "ми висловлюємо занепокоєння, зокрема, в контексті нещодавньої демонстрації в Україні, яка була мирною за своєю природою”.

Але, за словами представника Франції, свобода зібрань та забезпечення захисту журналістів на ній не дотримувалась.

Він повідомив, що "Україні необхідно забезпечити свободу демонстрацій та свободу преси. Ми маємо бути пильними щодо імплементації цих базових принципів, і ми не можемо залишати їх поза увагою".

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 958 | Додав: adminA | Теги: демократії, діалог, влада і опозиція України, ОБСЄ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ